Διάζωμα - θέατρο Αρχαίας Καλυδώνας

Εκδήλωση για το Θέατρο Αρχαίας Καλυδώνας 29 Μαΐου 2011

1mp.kats.bikΜε μια εξαιρετική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο κοινοτικό κατάστημα Ευηνοχωρίου έκλεισε ο πρώτος κύκλος της

κοινής προσπάθειας φορέων, συλλόγων, εταιριών και ιδιωτών για την ανάδειξη του Αρχαίου Θεάτρου της Καλυδώνας.

Μεγάλη ήταν και η παρουσία των συγχωριανών μας που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα, ενημερώθηκαν για το σκοπό και φυσικά προσέφεραν και αυτοί στον κουμπαρά που έχει ανοιχθεί για την ανάδειξη του Θεάτρου.

Η εκδήλωση άρχισε με καλωσόρισμα στους παρευρισκόμενους από τον κ. Σπύρο Ζαρκάδα από τον σύνδεσμο Άθλησης – Νεολαίας – Εθελοντισμού του Δήμου Ι.Π Μεσολογγίου, που είχε την επιμέλεια και τον συντονισμό, ο οποίος έδωσε τον λόγο στον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Ευηνοχωρίου κ. Νικόλαο Ψεύτη που απεύθυνε χαιρετισμό τονίζοντας τα μεγάλα οφέλη που θα προκύψουν από την ανάδειξη της Πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας.

1katsoylhsΣτην συνέχεια ανέβηκε στο βήμα ο Δήμαρχος Ι.Π Μεσολογγίου κ. Παναγιώτης Κατσούλης που έκανε μια ολοκληρωμένη τοποθέτηση για τους αρχαιολογικούς θησαυρούς του Δήμου μας και τόνισε την αναγκαιότητα ίδρυσης Αρχαιολογικού Μουσείου στο Μεσολόγγι.

Δεσμεύτηκε ότι στις αρχές Ιουνίου που θα γίνει το επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο θα καταθέσει πρόταση προς ψήφιση για χορηγία ποσού 10.000e για τον κουμπαρά του Θεάτρου της Αρχαίας Καλυδώνας.

 

1giannakaΕπόμενος ομιλητής ήταν η βουλευτής Σοφία Γιαννακά που στάθηκε ιδιαίτερα στο χρέος όλων μας να στηρίξουμε τις προσπάθειες των συλλόγων, του Διαζώματος και του Δήμου Ι.Π Μεσολογγίου στην ανάδειξη του Πολιτισμού της περιοχής μας.

Ακολούθησε μια εξαιρετική παρουσίαση για τον Αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Καλυδώνας από την προϊσταμένη ΛΣΤ΄ εφορίας κλασσικών και προϊστορικών αρχαιοτήτων Δρ. Ολυμπίας Βικάτου που μας έδειξε τους θησαυρούς που έχει ο τόπος μας.

 

1bikatoyΑνακοίνωσε δε ότι και φέτος το καλοκαίρι θα συνεχιστεί η ανασκαφική δραστηριότητα στο χώρο της Αρχαίας Καλυδώνας απο την ομάδα των Δανών φοιτητών και καθηγητών αφού εγκρίθηκε ποσό 100.000e προς το Πανεπιστημιό τους απο την Δανική Κυβέρνηση.

Οι ομιλίες έκλεισαν με την τοποθέτηση του προέδρου του Διαζώματος κ. Σταύρου Μπένου που ανέλυσε τους σκοπούς αλλά και το έργο του Διαζώματος μέχρι σήμερα, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στην σημασία που έχει για τον σύγχρονο άνθρωπο η ανάδειξη και η προβολή της ιστορίας του.

 

1mpenosΙδιαίτερα δε για το χωριό μας η ανάδειξη του Αρχαιολογικού χώρου της Καλυδώνας και ιδιαίτερα του Θεάτρου που είναι από τα πιο σπάνια στην Ελλάδα.

Επίσης πήραν τον λόγο οι κ.κ Κουρκουμέλης Γιάννης, Τσακανίκας Χρήστος, Σπυρόπουλος Αθανάσιος οι οποίοι και κατέθεσαν χορηγίες 2.000e, 500e, 100e αντίστοιχα, ενώ ο συνταξιούχος δάσκαλος κ. Δημητρίου Γιάννης πρότεινε να διδάσκεται η τοπική ιστορία στα σχολεία μας.

Εκτός από τους ομιλητές παραβρέθηκαν ο επίτιμος γενικός Διευθυντής αρχαιοτήτων του Υπουργείου Πολιτισμού Δρ. Λάζαρος Κολώνας, η πρώην προϊσταμένη της ΛΣΤ΄ και σήμερα ΣΤ΄ (Πατρών) 1pseftisεφορίας κλασσικών και προϊστορικών αρχαιοτήτων κ. Μαρία Σταυροπούλου – Γάτση, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Φώτης Σκληρός, και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ Κυτάγιας Βασίλειος, Κολοζάκης Παναγιώτης, Κασσαβέτης Γεώργιος, Κοταντάκης Δημήτριος, Σπανός Γιάννης, Μαργαρίτης Θεόδωρος, καθώς επίσης και και τα μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου Μωραΐτη Δήμητρα και Συγγούνης Γεώργιος.

Στην εκδήλωση επίσης παραβρέθηκαν και οι πρόεδροι του Πολιτιστικού συλλόγου Γαλατά κ. Κακολύρης Χρήστος και "Άγιος Πέτρος" Γαλατά κ. Αραπάκης Νίκος.

1zarkadasΜετά το τέλος της εκδήλωσης προσφέρθηκαν γλυκά και χυμοί από τους συλλόγους Αρχαία Καλυδώνα και Άγιος Ιωάννης, ενώ ακολούθησε ένα μικρό τραπέζι για τους επίσημους προσκεκλημένους...

!!!!!!!!   Η   Π Ρ Ο Σ Π Α Θ Ε Ι Α   Σ Υ Ν Ε Χ Ι Ζ Ε Τ Α Ι   !!!!!!

 

Για να δείτε τον Κουμπαρά για το Θέατρο Αρχαίας Καλυδώνας πατήστε ΕΔΩ.

 

1koyrkoymelis 1tsakanikas 1spyropoylos 1dhmhtrioy

1ekdhlwsh 1ekdhlwsh6 1ekdhlwsh4 1ekdhlwsh2

1ekdhlwsh3 1ekdhlwsh7 1ekdhlwsh8 1despoina

1ekdhlwsh13 1ekdhlwsh10 1ekdhlwsh111ekdhlwsh9

1ekdhlwsh12 1ekdhlwsh5

 


 

 

 

 

Πρόσκληση - Θέατρο Αρχαίας Καλυδώνας 29 Μαΐου 2011

 

1prosklisidiazoma

  Στην πιό μεγάλη προσπάθεια που γίνεται για την ανάδειξη του Πολιτισμού στο Χωριό μας.

 

Να είμαστε όλοι εκεί...

 

Οι τραπεζικοί λογαριασμοί είναι :

 

*ΑΓΡΟΤΙΚΗ 4550400303951      * ALPHA 104002002018001     * ΕΘΝΙΚΗ 040/48312096

* ΕΜΠΟΡΙΚΗ 87777324     * EUROBANK 00260052290200740433    * ΚΥΠΡΟΥ 32341564

* ΠΕΙΡΑΙΩΣ 5026047390840    ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ 89175423-7


 

 Διάζωμα - Θέατρο Αρχαίας Καλυδώνας - Νέα 17 Μαΐου 2011

 

Επίσκεψη στο Δημοτικό Σχολείο Ευηνοχωρίου 17/5/2011 

dhmotiko1Στα πλαίσια της ενημέρωσης αλλά και της στήριξης των τοπικών κοινωνιών, στην υλοποίηση της ιδέας για τις ανασκαφές του Θεάτρου της Αρχαίας Καλυδώνας, έγινε παρουσίαση – ομιλία για το θέμα αυτό στο δημοτικό σχολείο Ευηνοχωρίου. 

Παρέστησαν ο Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου κ. Παναγιώτης Κατσούλης, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ευηνοχωρίου Νίκος Ψεύτης και ο Σπύρος Ζαρκάδας από τον σύνδεσμο Νεολαίας – Αθλητισμού- Εθελοντισμού του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου.

Ο κ. Δήμαρχος στην ομιλία του προς τους μαθητές τόνισε την σημασία αυτής της πρωτοβουλίας που θα βοηθήσει στην ανάδειξη και προβολή της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας.

Όπως είπε χαρακτηριστικά η δημιουργία του “Κουμπαρά” για την συγκέντρωση χρημάτων για τον σκοπό αυτό έχει σαν στόχο πέρα από το οικονομικό σκέλος να κάνει όλους τους πολίτες “κοινωνούς” σ΄ αυτή την προσπάθεια έστω και με την συμβολική ενίσχυση του ενός ευρώ.

dhmotiko2Οι μαθητές σε συνεργασία με τους δασκάλους θα συγκεντρώσουν τα χρήματα που θα κατατεθούν στους ειδικούς λογαριασμούς που υπάρχουν στις τράπεζες ως δωρεά του δημοτικού σχολείου Ευηνοχωρίου.

Στην συνέχεια έγινε μια μικρή συζήτηση με τον διευθυντή του σχολείου κ. Παπανικολάου Κων/νο για θέματα που αφορούν τις καλύτερες συνθήκες για την φοίτηση των μαθητών που φέτος έφθασαν τους 131, και δεσμεύτηκαν τόσο ο Δήμαρχος Μεσολογγίου , όσο και ο Πρόεδρος της Τοπικής κοινότητας Ευηνοχωρίου ότι θα συμβάλουν θετικά προς την κατεύθυνση αυτή…

                     dhmotiko3 dhmotiko4 dhmotiko   


 

 

 

 

Διάζωμα - Θέατρο Αρχαίας Καλυδώνας - Νέα 12 Μαΐου 2011

1diazwma12052011Στην τελική ευθεία μπήκαν πλέον οι προσπάθειες φορέων και Συλλόγων της περιοχής μας για να πάρει σάρκα και οστά ο σκοπός που δεν είναι άλλος από το ξεκίνημα των ανασκαφών – σε συνεργασία με το “ΔΙΑΖΩΜΑ” για την ανάδειξη του Θεάτρου της Αρχαίας Καλυδώνας. 

Σήμερα Πέμπτη 12 Μαΐου 2011 έγινε σύσκεψη υπό την προεδρία του Δημάρχου κ. Παναγιώτη Κατσούλη του Δήμου Ι.Π Μεσολογγίου στην οποία συμμετείχαν οι κ.κ. Δασκαλάκης Πάνος, Τσίπρα Βάνα, (Άγιος Ιωάννης), Πασσιόπουλος Κων/νος, Σπυρόπουλος Βασίλειος (Εμποροβιομηχανικός σύλλογος), Λύρος Κων/νος (εργολήπτες επαρχίας Μεσολογγίου), Σπυρόπουλος Άθανάσιος (Ιστορική Αρχαιολογική Εταιρία Δυτικής Ελλάδος), Νίκος Ψεύτης (Τοπική κοινότητα Ευηνοχωρίου), Κοταντάκης Δημήτριος, Κασσαβέτης Γεώργιος, Ζαρκάδας Σπύρος (Δήμος Μεσολογγίου).

Αποφασίστηκαν μια σειρά από ενέργειες που θα γίνουν άμεσα σε φορείς (Τράπεζες, Οργανισμούς κ.λ.π) και ιδιώτες με σκοπό την άμεση οικονομική ενίσχυση ώστε να συγκεντρωθεί όσο το δυνατόν μεγαλύτερο ποσό για τον σκοπό αυτό.

Ήδη έχει εξασφαλιστεί άδεια από της Διευθύνσεις Α΄βάθμιας και Β΄βάθμιας Εκπαίδευσης και από την ερχόμενη εβδομάδα θα ενημερωθούν τα Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια Μεσολογγίου και Ευηνοχωρίου για τον σκοπό αυτόν.

Επίσης οριστικοποιήθηκε για το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Μαΐου, η ειδική εκδήλωση που θα γίνει στο Ευηνοχώρι με την παρουσία του προέδρου του Διαζώματος κ. Σταύρου Μπένου όπου θα γνωστοποιηθούν οι χορηγοί (ονομαστικά) που προσέφεραν για το σκοπό αυτό και επίσης το συνολικό ποσό που έχει συγκεντρωθεί.

Το ποσό και το όνομα των καταθέτων θα καταχωρηθούν στην ιστοσελίδα του Διαζώματος (www.diazoma.gr) για το θέατρο ΑΡΧΑΙΑΣ ΚΑΛΥΔΩΝΑΣ.

Όλοι μπορούμε να βοηθήσουμε και να προβάλουμε την πολιτιστική κληρονομιά του χωριού μας…

 

1epistolh-oloi 1epistolh-daskaloi


 

 

Νεότερες Εξελίξεις

 

Ανοικτή συζήτηση στο Θέατρο Οινιαδών, για την δραστηριότητα του σωματείου ΔΙΑΖΩΜΑ στην χώρα μας και ειδικότερα στην Αιτ/νία, μετά την εισαγωγική τοποθέτηση του Προέδρου κου Σταύρου Μπένου, χαιρετισμούς απηύθυναν ο Δήμαρχος Οινιαδών κ. Αλετράς Αντώνης, ο Δήμαρχος Μεγαλούπολης κ. Μπούρος Παναγιώτης, ο ταμίας του εμποροβιομηχανικού συλλόγου Μεσολογγίου κ. Γεώργιος κασσαβέτης, ο Ευροβουλευτής κ. Σπύρος Δανέζης, οι Νομάρχες Ηρακλείου κα Σχοιναράκη Ευ. , Μεσσηνίας κος Δράκος γ. και Αιτ/νίας Σώκος Ευθ. Και η παρουσία έκλεισε με την ομιλία της Γ. Γ. Πολιτισμού Μενδώνη Α.
diazwma1Το Ευηνοχώρι εκπροσωπήθηκε στην συνάντηση αυτή με τους πολιτιστικούς συλλόγους ¨Η Αρχαία Καλυδώνα¨ και  Άγιος Ιωάννης. Εκ μέρους του συλλόγου ¨Αρχαία Καλυδώνα¨ παρόντες ο Γ. Γ. Μαραγκούλας Β. και ο οργανωτικός γραμματέας Ζαρκάδας Σ. ο οποίος στον χαιρετισμό του δεσμεύτηκε ότι ο σύλλογος Αρχαία Καλυδώνα θα είναι συμπαραστάτης στο έργο του ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ, ιδιαίτερα στην ανάδειξη του Θεάτρου της Αρχαίας Καλυδώνας.
Καλή δύναμη στους συλλόγους και  οι συγχωριανοί μας να βοηθήσουν όλοι για το σκοπό αυτό.
 

Διάζωμα - θέατρο Αρχαίας Καλυδώνας

 

diazwmaΣημαντική πρωτοβουλία για την αναδείξει των θεάτρων της Αιτ/νίας και ειδικότερα την ανάδειξη του θεάτρου της Αρχαίας Καλυδώνας από το σωματείο ΔΙΑΖΩΜΑ σε συνεργασία με φορείς του Νομού μας .

Νομαρχία Αιτ/νίας, Εμποροβιομηχανικός σύλλογος Μεσολογγίου, Αρχαιολογική και Ιστορική εταιρεία Δυτικής Ελλάδος και του Συλλόγου Εργοληπτών Επαρχίας Μεσολογγίου, Επιμελητήριο Αιτ/νίας, Δήμος Μεσολογγίου, Πολιτιστικών Συλλόγων της περιοχής ¨Αγιος Ιωαννης¨ και ¨Αρχαία Καλυδώνα¨, καθώς και πολιτών, επαγγελματιών, εταιριών της περιοχής.

Την τετάρτη 19 Μαΐου 2010 στις 20.30 το βράδυ στα γραφεία του εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Μεσολογγίου συναντήθηκαν όλοι  οι παραπάνω φορείς που αναφέρουμε με τον Πρόεδρο του ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ κ. Σταύρο Μπένο με πολίτες της περιοχής, ύστερα απο πρωτοβουλία του Αντινομάρχη Πολιτισμού κου Παναγιώτη Κατσούλη.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης ο κ. Μπένος ανέπτυξε τους στόχους του ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ και έγινε ευρεία συζήτηση για την ανάδειξη του θεάτρου της Αρχαίας Καλυδώνας, το κλίμα της συνάντησης ήταν εξαιρετικό και οι πολίτες που πήραν μέρος εξεδήλωσαν την επιθυμία να αποτελέσουν τον πρώτο πυρήνα πολιτών που θα συγκεντρώσουν χρήματα απο φυσικά πρόσωπα και φορείς για το άνοιγμα του κουμπαρά του Αρχαίου Θεάτρου Καλυδώνας.

Το ΔΙΑΖΩΜΑ χαιρετίζει αυτή την πρωτοβουλία αφού είναι η πρώτη κίνηση από ομάδα πολιτών για το συμβολικό άνοιγμα κουμπαρά για το ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ της Αρχαίας Καλυδώνας.

Είδη απο την πρώτη μέρα στον κουμπαρά συγκεντρώθηκαν 3000 ευρώ ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται δεκάδες άλλες προσφορές.

Επίσης το τριήμερο 28 / 29 / 30 Μαΐου 2010 θα πραγματοποιηθούν οι εργασίες της 3ης γενικής συνέλευσης  του σωματείου ΔΙΑΖΩΜΑ στο θέατρο Οινιαδών το Σάββατο 29/05/2010 με συμμετοχή όλων των φορέων.

Η ιστοσελίδα χαιρετίζει αυτή την προσπάθεια και θα βοηθήσει όσο μπορεί στην καμπάνια για να ενισχυθεί ο κουμπαράς του ώστε σύντομα να ξεκινήσουν οι εργασίες στο ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑ ΚΑΛΥΔΩΝΑΣ.

Κάθε προσφορά για το Θέατρο της Αρχαίας Καλυδώνας θα γνωστοποιείτε μετά από το ΔΙΑΖΩΜΑ...

 

Αναζήτηση