28 Οκτωβρίου 2023 Εορτασμός – Παρέλαση & γιορτή στο Δημοτικό σχολείο


28η Οκτωβρίου 1940. Χιλιάδες έδωσαν τη ζωή τους για την πατρίδα. Η αξία της θυσίας ανεκτίμητη. Η Ελλάδα τιμάει σήμερα τους ήρωές της.

Πανελλήνια ημέρα σχολικού αθλητισμού συνάντηση Δημοτικών σχολείων


Στα πλαίσια της Πανελλήνιας ημέρας σχολικού αθλητισμού συναντήθηκαν στο δημοτικό σχολείο Γαλατά, τα Δημοτικά σχολεία Ευηνοχωρίου, Τρικόρφου και Γαυρολίμνης.

Η εορτή του Γενεσίου της Θεοτόκου στον Γαλατά - 2023


Την εορτή του Γενεσίου της Υπεραγίας Θεοτόκου, πανηγύρισε με λαμπρότητα o Γαλατάς Αιτωλοακαρνανίας. την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2023.

Εορτή στο εξωκκλήσι της Ευαγγελίστριας 2023


Την τιμητική του είχε το όμορφο εκκλησάκι της Ευαγγελίστριας που δεσπόζει στην δυτική πλευρά του μποχωρίτικου κάμπου και γιορτάστηκε, με εσπερινό και αρτοκλασία αλλά και Θεία Λειτουργία που παραβρέθηκαν πολλοί συγχωριανοί μας.

Εορτασμός στην Κοίμηση της Θεοτόκου 2023


Μια απο τις σημαντικότερες γιορτές της Χριστιανοσύνης είναι αυτή της Παναγίας της Μεγαλόχαρης που γιορτάστηκε και στο χωριό μας στην εκκλησία Η Κοίμηση της Θεοτόκου στην Κερατέα.

Εορτασμός στην Αγιά Σωτήρα - 2023


Η Μεταμόρφωση του Σωτήρος γιορτάστηκε στο ομώνυμο εκκλησάκι του χωριού μας με εσπερινό και αρτοκλασία την παραμονή, αλλά και Θεία Λειτουργία ανήμερα της εορτής.

Πολιτιστικό καλοκαίρι 2023 10η γιορτή γλυκού & χορευτικά


Με εξαιρετική επιτυχία και μεγάλη παρουσία εκατοντάδων συγχωριανών και συνδημοτών ο πολιτιστικός σύλλογος του χωριού μας “Η Αρχαία Καλυδώνα” συνεχίζοντας το πολιτιστικό καλοκαίρι διοργάνωσε την 10η Γιορτή Γλυκού στην πλατεία Οδυσσέας Ελύτης.

Εορτή Αγίας Παρασκευής – 2023


Σύσσωμο το χωριό μας γιόρτασε στο όμορφο ομώνυμο εξωκκλήσι την γιορτή της Αγίας Παρασκευής, με εσπερινό και αρτοκλασία την παραμονή, αλλά και Θεία Λειτουργία ανήμερα της εορτής.

14η συνάντηση παραδοσιακών χορευτικών τμημάτων στο Ευηνοχώρι - 2023


Μια βραδυά γεμάτη παράδοση γλέντι και χορούς άνοιξε το πολιτιστικό καλοκαίρι στο Ευηνοχώρι.

Ξηρέικα Γιορτή Αγίας Μαρίνας 2023


Στις 17 Ιουλίου 2023 γιορτάστηκε στα Ξηρέικα Μεσολογγίου η εορτή της πολιούχου Αγίας Μαρίνας .

Πολλοί οι πιστοί από όλα τα διπλανά χωριά της περιοχής η ομώνυμη εκκλησία τόσο την παραμονή (εσπερινός με αρτοκλασία) όσο και ανήμερα όπου έγινε Θεία Λειτουργία στην οποία λειτούργησαν ο π. Γεώργιος και ο π. Παύλος.

Αριστεία μαθητών & χοροί – σύλλογος Αρχαία Καλυδώνα - 2023


Με εξαιρετική επιτυχία, παρουσία εκατοντάδων συγχωριανών και συνδημοτών ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του πολιτιστικού συλλόγου Ευηνοχωρίου “Η Αρχαία Καλυδώνα” , στην ετήσια γιορτή απονομής αριστείων στους μαθητές των σχολείων του χωριού μας την Κυριακή 9 Ιουλίου 2023 στην πλατεία “Οδυσσέας Ελύτης”.

Αποχαιρετιστήρια γιορτή Δημοτικού Ευηνοχωρίου 2023


Μία υπέροχη, καλοκαιρινή γιορτή, για τη λήξη της σχολικής χρονιάς 2022-2023, πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Ευηνοχωρίου.

Το φημισμένο πανήγυρι τ’ Αη Συμιού στο Μεσολόγγι


Ο Δήμος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου και οι Σύλλογοι Πανηγυριστών σας προσκαλούν από Σάββατο 3 Ιουνίου έως Τρίτη 6 Ιουνίου 2023 να συμμετάσχετε στα βιωματικά δρώμενα του φημισμένου παραδοσιακού εθνικού - θρησκευτικού Πανηγυριού τ’ Αη Συμιού.

Εορτή στο εξωκλήσι Αγίου Γεωργίου & Ιπποδρομίες - 2023


Με μεγάλη επιτυχία ο Ιππικός Όμιλος Αγίου Γεωργίου διοργάνωσε και εφέτος τις ονομαστές ιπποδρομίες στο ιστορικό εξωκλήσι του Αη Γιώργη.

Περιφορά Επιταφίου στο Ευηνοχώρι 2023

 

Με κατάνυξη και σεμνότητα πραγματοποιήθηκε φέτος η περιφορά του Επιταφίου του Αγίου Χαραλάμπους στο Ευηνοχώρι.

Ευηνοχώρι (σχολεία - σύλλογοι) - Γιορτές Εξόδου – 2023 (197η Επέτειος)


Με εξαιρετική επιτυχία ολοκληρώθηκαν στο Μεσολόγγι οι εκδηλώσεις που ήταν αφιερωμένες στην 197η Επέτειο της Εξόδου της Ηρωικής Φρουράς των Ελεύθερων Πολιορκημένων.

Στο Χωριό μου

Η ιστοσελίδα αυτή δημιουργήθηκε με αγάπη και σκοπός της είναι η προβολή του χωριού μας και στο internet. Με αυτό τον τρόπο πιστεύουμε ότι συμβάλουμε στη προσπάθεια της διάδοσης και προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς και ταυτότητας του χωριού.Ένας χώρος προβολής και ενημέρωσης, αλλά και ένα σημείο συνάντησης για όσους αγαπάνε αυτόν τον τόπο.

Φόρμα επικοινωνίας

Copyright © Free Joomla! 4 templates / Design by Galusso Themes