Παρουσίαση Αρχαίας Καλυδώνας στο Μέγαρο Μουσικής

ar.kal parous 2016 14Παρουσίαση του πολιτιστικού συλλόγου Ευηνοχωρίου "Η Αρχαία Καλυδώνα" στην εκδήλωση που διοργανώθηκε στο Μέγαρο Μουσικής από το «ΔΙΑΖΩΜΑ» με τίτλο “κρυμμένα κοχύλια ” το αρχαίο θέατρο της Καλυδώνας.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΥΗΝΟΧΩΡΙΟΥ “Η ΑΡΧΑΙΑ ΚΑΛΥΔΩΝΑ” ar.kal parous 2016 14

 

Κύριε πρόεδρε , κύριοι ομιλητές, κύριοι προσκεκλημένοι , αγαπητοί συγχωριανοί κυρίες και κύριοι καλησπέρα σας.

Το διοικητικό συμβούλιο και τα μέλη του συλλόγου, ευχαριστούν το σωματείο ΔΙΑΖΩΜΑ για την πρόσκληση σε αυτή την σημαντική εκδήλωση που αποτελεί ένα ακόμα “κρίκο” στην αλυσίδα μιας πολύχρονης προσπάθειας που στόχο έχει την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας.

 

ΠΑΡΕΑ ΑΡΜΑΤΩΜΕΝΩΝ «Ο ΕΛΑΤΟΣ»

Ο σύλλογός μας οφείλει την ιδρύση του στην παρέα αρματωμένων "Ο ΕΛΑΤΟΣ" που επιτελεί το συμαντικό έργο της διάσωσης και διάδωσης απο γενιά σε γενιά του κορυφαίου εθίμου του χωριού μας το παραδοσιακό πανηγύρι του Αη Γιάννη που γιορτάζουμε κάθε χρόνο στις 23 & 24 Ιουνίου.

ar.kal parous 2016 09 

 ΤΟ ΛΑΒΑΡΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ

Τα ιδρυτικά μέλη έδωσαν στον σύλλογό μας το 1979 το ιδιαίτερο τιμητικό όνομα ΑΡΧΑΙΑ ΚΑΛΥΔΩΝΑ και το λάβαρο κοσμεί η Θεά Άρτεμη στο κυνήγι.

Οι πολυποίκιλες δράσεις και πρωτοβουλίες μας καθ΄ όλη την διάρκεια του έτους δίνουν την δυνατότητα στα μέλη, τους φίλους και τους συγχωριανούς μας να δημιουργούν , όντας σε μια διαρκή αναζήτηση, τις προϋποθέσεις για ένα όμορφο πολιτιστικό ταξίδι και τις βάσεις για ένα καλύτερο αύριο για το Ευηνοχώρι μας.

ar.kal parous 2016 22

 

 

Ο ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΚΑΛΥΔΩΝΑΣ

Ο Αρχαιολογικός χώρος της Καλυδώνας και η ανάδειξη του ήταν και είναι το όνειρο όλων των κατοίκων του χωριού μας. Ένα όνειρο που με την πολύχρονη προσπάθεια άξιων επιστημόνων και προσωπικοτήτων αρχίζει να παίρνει σάρκα και οστά. Παρ΄ολη την εξειδίκευση του αντικειμένου ο σύλλογος “Η Αρχαία Καλυδώνα” προσπάθησε να συμβάλει με τις μικρές δυνάμεις του στην προσπάθεια αυτή.

ar.kal parous 2016 00

 

ΔΑΝΟΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΣ Dr SORON DIETZ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Το 2004 σε εκδήλωση του συλλόγου μας καλέσαμε τον Δανό αρχαιολόγο Dr Soron Dietz που μας έκανε μια παρουσίαση της μέχρι τότε ανασκαφικής δραστηριότητας στον αρχαιολογικό χώρο της Καλυδώνας.

ar.kal parous1 2016 01    ar.kal parous1 2016 00

 

ΛΣΤ΄ ΕΠΚΑ – ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΔΑΝΙΑΣ

Δημιουργήσαμε μια εξαιρετική επικοινωνία βασισμένη στον αμοιβαίο σεβασμό με την ΛΣΤ εφορεία αρχαιοτήτων και την προϊσταμένη Δρ. Ολυμπία Βικάτου καθώς επίσης και με το ινστιτούτο της Δανίας και τον διευθυντή Dr. RuneFrederiksen.

ar.kal parous 2016 19    ar.kal parous 2016 18

 

ΟΙ ΘΗΣΑΥΡΟΙ ΤΗΣ ΚΑΛΥΔΩΝΑΣ

Επιστέγασμα αυτής της επικοινωνίας και συνεργασίας ήταν μια καταπληκτική εκδήλωση που διοργάνωσε ο σύλλογός μας τον Ιούλιο του 2012 στην πλατεία Οδυσσέας Ελύτης του χωριού μας με τίτλο “Οι Θησαυροί της Καλυδώνας”.
Εκατοντάδες συγχωριανοί μας απόλαυσαν ένα όμορφο ταξίδι στην χώρα του Μελέαγρου μέσα από μια δίωρη παρουσίαση που μας χάρισαν, η προϊσταμένη της ΛΣΤ΄ ΕΠΚΑ Δρ. Ολυμπία Βικάτου και ο διευθυντής του ινστιτούτου της Δανίας
Dr. RuneFrederiksen.

ar.kal parous 2016 20    ar.kal parous 2016 21

 

ΑΠΟΝΟΜΕΣ ΤΙΜΗΤΙΚΩΝ ΠΛΑΚΕΤΩΝ

Το πιο θερμό χειροκρότημα των συγχωριανών μας και η απονομή τιμητικών πλακετών από τον σύλλογο “Η Αρχαία Καλυδώνα” στην ΛΣΤ ΕΠΚΑ και το ινστιτούτο Δανίας ήταν ένα μεγάλο ευχαριστώ για αυτή την βραδιά.

 IMG 2938    IMG 2935

 

ΑΠΟΝΟΜΗ ΤΙΤΛΟΥ ΕΠΙΤΙΜΟΥ ΜΕΛΟΥΣ 

Πέρυσι στην ετήσια εκδήλωση απονομής αριστείων στους μαθητές των σχολείων του χωριού μας που διοργάνωσε ο σύλλογός μας επίσημος προσκεκλημένος ήταν ο Dr. RuneFrederiksen στον οποίο το Δ.Σ απένειμε τον τίτλο του επίτιμου μέλους μας για την προσφορά του στην ανάδειξη του Αρχαίου Θεάτρου της Καλυδώνας.

ar.kal parous 2016 10    ar.kal parous 2016 11

 

 ΤΟ ΔΙΑΖΩΜΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ

Η παρουσία του σωματείου ΔΙΑΖΩΜΑ έρχεται να επιδράσει θετικά και καταλυτικά στην σπουδαία ανακάλυψη των αρχαιολόγων που είναι το Αρχαίο Θέατρο της Καλυδώνας.
Ο πρόεδρος του ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ Σταύρος Μπένος και οι άξιοι συνεργάτες δίνουν τον ξεχωριστό αγώνα ανοίγοντας όλες τις πηγές της κοινωνίας των πολιτών σε μια κοινή προσπάθεια αγάπης, προστασίας και ανάδειξης της πολιτιστικής κληρονομιάς μας.
Μια προσπάθεια που αποφέρει καρπούς αφού δημιουργείται μια ισχυρή ομάδα από επιστήμονες, καλλιτέχνες, αυτοδιοικητικούς και ενεργούς πολίτες που έρχονται αρωγοί του κράτους και των αρμοδίων υπηρεσιών στο μεγάλο έργο της ανάδειξης και ένταξης του Αρχαίου Θεάτρου της Καλυδώνας στην ζωή μας.

ar.kal parous 2016 12    ar.kal parous 2016 13

 

ΤΟ ΔΙΑΖΩΜΑ ΚΑΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΣ

Γνωριστήκαμε τον Μάιο του 2010 στην συνάντηση του προέδρου κ. Σταύρου Μπένου με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εμπορικού συλλόγου, εργολήπτες, Αρχαιολογική Ιστορική Εταιρία Δυτικής Ελλάδος και συλλόγων.
Λίγες ημέρες αργότερα στο χαιρετισμό μας στην 3η Γενική συνέλευση του Διαζώματος στις Οινιάδες ο σύλλογος “Αρχαία Καλυδώνα” δήλωσε την συστρατευσή του σε αυτή την προσπάθεια καταθέτοντας στον «κουμπαρά» ένα συμβολικό ποσό από το μικρό του ταμείο.

ar.kal parous 2016 16    ar.kal parous 2016 17

 

ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ 

Συμμετείχαμε σε ενημερωτικές επισκέψεις στα σχολεία, συναντήσεις με πρωτοβουλία του δήμου Ι.Π Μεσολογγίου, είμαστε παρόντες στις επισκέψεις του Σταύρου Μπένου στο ανασκαφικό χώρο του Αρχαίου Θεάτρου της Καλυδώνας και ταυτόχρονα υπήρχε άμεση ενημέρωση στην ιστοσελίδα του χωριού μας (με ιδιαίτερη σημειολογική ονομασία) www.evinochori-kalidona.gr όπου και υπάρχει ειδική θεματική ενότητα.

ar.kal parous 2016 03    ar.kal parous 2016 15

 

ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΛΥΔΩΝΑΣ - ΚΟΥΜΠΑΡΑΣ  

Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η διοργάνωση ειδικής εκδήλωσης στο διοικητήριο της Τοπικής Κοινότητας Ευηνοχωρίου για την ενίσχυση του «κουμπαρά» για το Αρχαίο Θέατρο της Καλυδώνας.

ar.kal parous 2016 05    ar.kal parous 2016 01

 

ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΛΥΔΩΝΑΣ - ΚΟΥΜΠΑΡΑΣ

Δεκάδες μέλη μας παρακολούθησαν την εκδήλωση και ενίσχυσαν τον κουμπαρά ενώ ιδιαίτερη τιμή για τον σύλλογο “Αρχαία Καλυδώνα” και εμένα προσωπικά ήταν η ανάθεση της επιμέλειας και του συντονισμού της εκδήλωσης.

ar.kal parous 2016 04    ar.kal parous 2016 02

Σήμερα είμαστε εδώ για να μοιραστούμε ένα ακόμα ευχάριστο νέο, χαρούμενοι και ικανοποιημένοι που συμβάλαμε και εμείς σε αυτή την προσπάθεια.
Ο σύλλογος “Αρχαία Καλυδώνα” θα συνεχίσει να είναι συνοδοιπόρος σε αυτό τον αγώνα όποτε και όπου του ζητηθεί γιατί η ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς είναι προτεραιότητα μας και καθήκον μας.

Κλείνοντας μια παράκληση στην κ. Ολυμπία Βικάτου να μας βοηθήσετε ώστε να δημιουργηθεί ένας δρόμος περιπατητών απο την πλατεία Οδυσσέας Ελύτης του χωριού μας έως την Αρχαία Καλυδώνα που θα βοηθήσει και στην επισκεψιμότητα του χώρου.
Κύριε πρόεδρε το Δ.Σ του συλλόγου “Αρχαία Καλυδώνα” σας προσκαλεί επίσημα να επισκεφτείτε το χωριό μας όπου και θέλουμε σε εκδήλωσή μας να τιμήσουμε το ΔΙΑΖΩΜΑ και εσάς προσωπικά για την μεγάλη συνεισφορά σας.

 

ΣΑΣ ΕΥΓΝΩΜΟΝΟΥΜΕ

 

ar.kal parous 2016 06    ar.kal parous 2016 14

ar.kal parous2 2016 00    ar.kal parous2 2016 01

m.moysikis a.k 2016 57    m.moysikis a.k2 2016 02

ΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

"Η ΑΡΧΑΙΑ ΚΑΛΥΔΩΝΑ"

 

Αναζήτηση