κατηγορία : Αρχαία Καλυδώνα

Αρχαίο θέατρο της Καλυδώνας - Παράσταση

2kalydona parastash 2018 00Για πρώτη φορά μετά από χιλιάδες χρόνια άνοιξε πάλι η αυλαία στο δικό μας αρχαίο θέατρο της Καλυδώνας το Σάββατο 4/8/2018 με την θεατρική παράσταση "Το σπίτι της Μπερνάρντα Αλμπα" από το ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος.

Έτοιμη η μελέτη - Θέατρο αρχαίας Καλυδώνας

00Ολοκληρώθηκε η εκπόνηση της μελέτης του έργου «Αποκατάσταση και ανάδειξη του αρχαίου θεάτρου της

Ανασκαφικές δράσεις στην Αρχαία Καλυδώνα 2016

a kaltdwna 2016 02Με την παρουσία του Ινστιτούτου της Δανίας, βάσει του προγράμματος συνεργασίας που υπάρχει, συνεχίζονται οι ανασκαφικές δραστηριότητες στον αρχαιολογικό χώρο της Καλυδώνας.

2ο Αρχαιολογικό Συνέδριο Αρχαία Καλυδώνα 2011-13

ARX-KALYDONA 04Ξεχωριστή θέση στο πρόγραμμα του 2ου Διεθνές Αρχαιολογικού Συνεδρίου είχε το Ευηνοχώρι και ειδικότερα η παρουσίαση

Παρουσίαση Αρχαίας Καλυδώνας στο Μέγαρο Μουσικής

ar.kal parous 2016 14Παρουσίαση του πολιτιστικού συλλόγου Ευηνοχωρίου "Η Αρχαία Καλυδώνα" στην εκδήλωση που διοργανώθηκε στο Μέγαρο Μουσικής από το «ΔΙΑΖΩΜΑ» με τίτλο “κρυμμένα κοχύλια ” το αρχαίο θέατρο της Καλυδώνας.

Αποχαιρετισμός των Δανών Αρχαιολόγων

00Με μια μικρή συγκέντρωση στο χώρο της Αρχαίας Καλυδώνας έγινε ο αποχαιρετισμός των αρχαιολόγων του Δανικού

Καλυδώνα & Ευηνοχώρι στο Μέγαρο Μουσικής

all m.moysikisΤο Αρχαίο Θέατρο της Καλυδώνας και το Ευηνοχώρι μας βρέθηκαν στο επίκεντρο της σπουδαίας εκδήλωσης που διοργανώθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (αίθουσα Δημήτριος Μητρόπουλος) από το «ΔΙΑΖΩΜΑ» με τίτλο “κρυμμένα κοχύλια ” το αρχαίο θέατρο της Καλυδώνας.

Αρχαία Καλυδώνα

Η ΑΡΧΑΙΑ ΚΑΛΥΔΩΝΑ

5.kalydwnaΗ αρχαία Καλυδώνα υπήρξε μια από τις σημαντικότερες πόλεις της Αιτωλίας. Η οχύρωση της πόλης απλώνεται σε δύο γειτονικούς λόφους με την ονομασία ≪Κούρταγα≫, κοντά στη δεξιά όχθη του Εύηνου ποταμού πλάι στο σημερινό Ευηνοχώρι (Εικ. 10).

Πρόκειται για στρατηγική θέση με δυνατότητα ελέγχου της εισόδου προς τον Κορινθιακό κόλπο και της θαλάσσιας αρτηρίας προς την Αδριατική.

Η Αρχαία Καλυδώνα στο Μέγαρο Μουσικής

arx kalydvna megaro 2016 00Το Σωματείο ΔΙΑΖΩΜΑ διοργανώνει ειδική εκδήλωση για το Θέατρο της Αρχαίας Καλυδώνας με τίτλο

Ημερίδα το έργο της ΛΣΤ΄ Εφορείας 2012

P5280382Μια εξαιρετική ημερίδα διοργανώθηκε την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013 στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Ι.Π Μεσολογγίου με θέμα :

Στο Χωριό μου

Η ιστοσελίδα αυτή δημιουργήθηκε με αγάπη και σκοπός της είναι η προβολή του χωριού μας και στο internet. Με αυτό τον τρόπο πιστεύουμε ότι συμβάλουμε στη προσπάθεια της διάδοσης και προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς και ταυτότητας του χωριού.Ένας χώρος προβολής και ενημέρωσης, αλλά και ένα σημείο συνάντησης για όσους αγαπάνε αυτόν τον τόπο.

Φόρμα επικοινωνίας

Copyright © Free Joomla! 4 templates / Design by Galusso Themes