Ξηρέικα - Γιορτή Αγίας Μαρίνας

agia marina06Στις 17 Ιουλίου 2013 γιορτάστηκε στα Ξηρέικα Μεσολογγίου η εορτή της πολιούχου Αγίας Μαρίνας .

Γεμάτη από κόσμο από όλα τα διπλανά χωριά της περιοχής η ομώνυμη εκκλησία τόσο την παραμονή (εσπερινός με αρτοκλασία) όσο και ανήμερα όπου έγινε Θεία Λειτουργία που συλειτούργησαν οι ιερείς π. Δημήτριος, π. Κων/νος και ο π. Γεώργιος.  

Οι χωριανοί ετοίμασαν δεκάδες άρτους που ευλογήθηκαν και μοιράστηκαν στους πιστούς. 

Και βέβαια το πανηγύρι με λαική ορχήστρα που διοργανώνεται κάθε χρόνο στο χωριό, στο κατάστημα του Παπασπύρου οπου η διασκέδαση κράτησε μέχρι αργά. 

Χρόνια πολλά στα Ξηρέικα και η Αγία Μαρίνα να μας προστατεύει και να χαρίζει υγεία σε όλους...

agia marina04 agia marina08 agia marina07 agia marina05 agia marina03 agia marina02 agia marina01 agia marina00

 

 


 

 

 

Ναοί και εξωκκλήσια των χωριών μας – Αφιέρωμα

Ένα σημαντικό κομμάτι της κληρονομιάς στην περιοχής μας αποτελούν οι Ναοί τα εξωκκλήσια και τα μοναστήρια, διαχρονικοί τόποι λατρείας των συνανθρώπων μας.

Η ιστοσελίδα μας evinochori-kalidona.gr παρουσιάζει σήμερα ένα αφιέρωμα στους ιερούς αυτούς χώρους της περιοχής μας (Ευηνοχώρι, Άγιος Γεώργιος, Ξηρέικα, Κουδούνι (Καρίτσα, Κλήμα), Γαλατάς και Περιθώρι).

Για να δείτε το αφιέρωμα πατήστε ΕΔΩ.

 

 

 

 

 


 

 

Αγιά Μαρίνα - Ξηρέικα 2011

 

a-marina12Γιορτή και πανηγύρι είχαμε στα Ξηρέικα Μεσολογγίου το διήμερο 16 – 17 Ιουλίου όπου τιμήθηκε η Πολιούχος του χωριού Αγία Μαρίνα.

Γεμάτη από κόσμο από όλα τα χωριά της Παραευήνιας περιοχής η ομώνυμη εκκλησία τόσο την παραμονή (εσπερινός με αρτοκλασία) όσο και ανήμερα όπου έγινε Θεία Λειτουργία από τον εφημέριο του χωριού παπακώστα Τριώτη.

 

Οι χωριανοί ετοίμασαν δεκάδες άρτους που ευλογήθηκαν και μοιράστηκαν στους πιστούς.

a-marina17Αναπόσπαστο κομμάτι της γιορτής και το πανηγύρι με λαικόδημοτική ορχήστρα που διοργανώνεται κάθε χρόνο στο χωριό, στο χώρο του Δημοτικού Σχολείου, όπου πολλές οικογένειες και φίλοι συναντήθηκαν και διασκέδασαν.

Χρόνια πολλά στα Ξηρέικα και η Αγία Μαρίνα να μας προστατεύει και να χαρίζει υγεία σε όλους...

 

 

a-marina13a-marina19a-marina15a-marina14

a-marina18a-marina2a-marina3a-marina5

a-marina6a-marina4a-marina7a-marina9

 

 


 

 

Εορτασμός Αγιά Μαρίνας Ξηρέικα 2010 

 

 

agiamarina1Τα Ξηρέικα γιόρτασαν με επισημότητα την πολιούχο του χωριού Αγία Μαρίνα. 

Στην ομώνυμη εκκλησία την παραμονή τελέστηκε εσπερινός με αρτοκλασία και το Σάββατο ανήμερα της εορτής πανηγυρική Θεία Λειτουργία την οποία χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κ.Κ Κοσμάς. 

Μαζί του συλλειτούργησαν ο Αρχιμανδρίτης Π. Μακάριος, ο Διάκονος Π. Ιωσήφ, ο εφημέριος Π. Κων/νος  και οι Ιερείς Π. Γεώργιος (Γαλατάς),Π. Δημήτριος (Ευηνοχώρι) ο συνταξιούχος ιδιαίτερα αγαπητός Π. Σπυρίδων (Μεσολόγγι). 

 

Η Αγία Μαρίνα χτίστηκε το 1908 και με την βοήθεια των χωριανών, τις εκκλησιαστικής επιτροπής και δωρητών είναι καλά συντηρημένη, το τέμπλο της είναι Λιτό, απλό και συνάμα εντυπωσιακό με την εικόνα της Αγίας Μαρίνας να δεσπόζει πάνω σε αυτό όπως επίσης στην είσοδο του ναού. 

agiamarinaΣτο προαύλιο της εκκλησίας υπάρχει μια βρύση που ξεδιψά τους πιστούς και περαστικούς, ενώ ένα αιωνόβιο δέντρο πρόσφερε ίσκιο στους παραβρισκόμενους που κατέκλυσαν την εκκλησία, άναψαν ένα κερί και προσευχήθηκαν στην Αγία Μαρίνα. 

Και τις δύο βραδιές στο χώρο του δημοτικού σχολείου υπήρχε δημοτική ορχήστρα και εκατοντάδες κάτοικοι από όλα τα χωριά συμμετείχαν στο γλέντι. 

 

Και του χρόνου με υγεία και η χάρη της βοήθεια μας.... 

 

 

 

 

 

Αναζήτηση