elenfrdeitrues

  Ενημερωτική εκδήλωση-κατά της ενδοοικογενειακής βίας

  armonia bi 2019 02Ο Σύλλογος Γυναικών Γαλατά «ΑΡΜΟΝΙΑ», το Σάββατο 14/12/2019 υλοποίησε εκδήλωση που, ουσιαστικά, αποτελεί αφετηρία μιας σειράς δράσεων για την καταπολέμηση κι εξάλειψη της ενδοοικογενειακής βίας στην περιοχή μας.

  Η εξαίρετη ομιλήτρια κ. Ορφανίδου Αλεξάνδρα, Πρωτοδίκης – Ανακρίτρια Μεσολογγίου, τόνισε ότι το νομικό πλαίσιο της χώρας μας, που αφορά τις ποινές για τους θύτες βίας, είναι ξεκάθαρο και πλήρες, αρκεί το θύμα να έχει τη δύναμη να μιλήσει και να καταγγείλει τον θύτη ή ακόμη και κάποιος άλλος να προβεί σε καταγγελίες κακοποιήσεις ατόμων.
  Η επίσης εξαίρετη κ. Σιάσου Πολυξένη, Κλινική Ψυχολόγος του Κέντρου Ψυχικής Υγείας Αιτωλοακαρνανίας ,παρουσίασε τα ποσοστά άσκησης βίας σε γυναίκες με θύτες μέσα από την οικογένεια διεθνώς αλλά και στη χώρα μας και έδωσε πτυχές προβληματισμού, παρουσιάζοντας το προφίλ του θύτη και την άσχημη κατάσταση στην οποία έρχεται το θύμα.
  Τονίστηκε ότι η βία εκφράζεται λεκτικά, ψυχολογικά, σωματικά. Ότι βία σημαίνει εξαναγκασμός, κυριαρχία και οδηγεί στην απομόνωση και, δυστυχώς, μικρά ποσοστά ενδοοικογενειακής βίας καταγγέλλονται γιατί τα θύματα φοβούνται να μιλήσουν και νιώθουν ένοχα.
  Συντονίστρια της εκδήλωσης ήταν η δημοσιογράφος κ. Βάσω Βήττα που πρωτοστατεί στην ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης μέσω της εργασίας της και παροτρύνει τα θύματα να μιλούν και να ζητούν βοήθεια.
  Ο Σύλλογος Γυναικών Γαλατά θα είναι αρωγός σε κάθε προσπάθεια που θα γίνει στην περιοχή μας για την ανάδειξη του προβλήματος και τη λύση του.
  Ευχαριστούμε από καρδιάς το κοινό που παρακολούθησε με προσοχή την εκδήλωση. Τους συνανθρώπους μας που με τις ερωτήσεις και τις τοποθετήσεις τους συνέβαλαν στο να γίνει εποικοδομητικός διάλογος. Ο προβληματισμός τους ανέδειξε την αγωνία όλων και την ανάγκη για αλλαγή θέσεων, απόψεων και συμπεριφορών στο «κοινωνικό είναι και γίγνεσθαι».
  Ιδιαίτερες ευχαριστίες στον κ. Παπανικολάου Κωνσταντίνο, Διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου Γαλατά για την παραχώρηση του χώρου. Επίσης στην αντιπρόεδρο του Συλλόγου «Αρχαία Καλυδώνα» κ. Σπυριδούλα Καμπά και στην εθελόντρια κα Βιβή Παξινού που στήριξαν την εκδήλωση μας.

  ΠΗΓΗ : Σύλλογος Γυναικών Γαλατά «ΑΡΜΟΝΙΑ»

  Ευχαριστούμε την Ρούλα Καμπά για τις φωτογραφίες

  armonia bi 2019 00 armonia bi 2019 02 armonia bi 2019 05 armonia bi 2019 04 armonia bi 2019 01armonia bi 2019 03

  Ευηνοχώρι στης παράδοσης τα μονοπάτια

  Καθημερινά Νέα

  Μούρκος apartments Κρυονέρι

  Ταβέρνα ΜΙΜΟΖΑ Κρυονέρι

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

  Την Πρωτοχρονιάτικη πίτα τους έκοψαν μαζί οι Ιππικοί Όμιλοι Ευηνοχωρίου και Αγίου Γεωργίου παρουσία...
  Εορτή Αγίου Αθανασίου - 2023
  Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2023
  Πολλοί συγχωριανοί και συνδημότες τίμησαν με την παρουσία τους, τόσο την...
  Τα άγρια άλογα - Βαράσοβα Αιτωλοακαρνανίας
  Μετά την Θεία Λειτουργία από το εξωκλήσι του Αη Γιάννη οι αρματωμένοι τ’...
  Μια ξεχωριστή βραδιά με έντονο το στοιχείο της παράδοσης του τόπου μας...
  Χειμωνιάτικος Αη Γιάννης - 2023
  Σάββατο, 07 Ιανουαρίου 2023
  Η εορτή της σύναξης του Ιωάννη του Προδρόμου και βαπτιστή, τιμήθηκε στο χωριό...
  Το διοικητικό συμβούλιο του πολιτιστικού συλλόγου "Η Αρχαία Καλυδώνα" εύχεται...
  Την Χριστουγεννιάτικη γιορτή τους παρουσίασαν οι μαθητές της Α' και Β' τάξης...

  Αθλητικές Διαδρομές & Πρόσωπα