Τοπική Κοινότητα Ευηνοχωρίου (ΝΕΑ)

bioreysta 2017 00Ενημέρωση πρόσκληση από την Τοπική Κοινότητα Ευηνοχωρίου στο Δημοτικό συμβούλιο Μεσολογγίου ημέρα Πέμπτη 23-03-2017 και ώρα 18:00 σχετικά με την κατασκευή μονάδων παραγωγής ενέργειας με καύσιμο βιορευστά στο Ευηνοχώρι.

 

 

 

 

 

bioreysta 2017 00

 


 

 

dioikitirio

Σας ενημερώνουμε οτι την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017 κατά τις ώρες 10:00 - 12:00 στο χώρο του ιατρείου μας (Π.Ι Ευηνοχωρίου) θα πραγματοποιηθούν δωρεάν μετρήσεις για διερεύνηση οστεοπόρωσης.

 

ο υπεύθυνος ιατρός

 

 

iatreio anakoin 2017 00

 

 


 

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ απο την Τοπική Κοινότητα Ευηνοχωρίου στην συνελεύση κατοίκων που θα πραγματοποιηθή στα γραφεία της Τ. Κοινότητας με θέματα : Προτάσεις στα αρμόδια όργανα του δήμου μας για έργα που πρέπει να εκτελεστούν , την καθημερινότητα και την διασφάλιση της ποιότητας της ζωής των κατοίκων.

 

prosklhsh-1

 

 


 

trofima H Τοπική Κοινότητα Ευηνοχωρίου ανακοινώνει τα κριτήρια επιλεξιμότητας των τελικών δικαιούχων για την διανομή τροφίμων 2013.

Όσοι πληρούν τις προϋποθέσεις και θέλουν να απευθυνθούν στην Τοπική Κοινότητα Ευηνοχωρίου.

trofima-2013

 

 


 

 

Λήψη αποφάσεων – Τοπικό Συμβούλιο Ευηνοχωρίου

IMG_0189Σήμερα Παρασκευή 3 Αυγούστου συνεδρίασε το Τοπικό Συμβούλιο Ευηνοχωρίου με λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα.

1ον Περιφεριακό Ιατρείο Ευηνοχωρίου έλλειψη δεύτερου γιατρού.

2ον Ενημέρωση για πορεία οικονομικής ενίσχυσης επισκευής στέγης Αγίας Παρασκευής.

3ον Σχετικά με δρομολόγια Αστικού ΚΤΕΛ.

Για το πρώτο θέμα έγινε ενημέρωση από τον πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου κ. Νικόλαο Ψεύτη ο οποίος είπε πως υπάρχει πρόβλημα εξυπηρέτησης των πολιτών.

Η μια γιατρός (Ζωή Κοντού) δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στις ανάγκες των ασφαλισμένων αφού εκτός από την εξέταση των ασθενών πρέπει να συνταγογραφεί και δεν επαρκή ο χρόνος.

Αναφέρθηκε στην απουσία του δεύτερου γιατρού ο οποίος παρ΄όλο που έχει οργανική θέση στο ιατρείο μας βρίσκεται σε συνεχείς αποσπάσεις??? Και η θέση δεν αναπληρώνεται.

Ευχαρίστησε τον σύλλογο “Άγιος Ιωάννης” για της ενέργειες που έκανε με την Ένωση Γεωργικών Συνεταιρισμών και τον Παντελή Κρανιώτη για την διάθεση ενός ηλεκτρονικού υπολογιστή για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση, όπου η ανταπόκριση ήταν άμεση.

Πέρα από τις μέχρι τώρα ενέργειες που έχουν γίνει από τον πρόεδρο και τα μέλη του Τοπ. Συμβουλίου αποφασίστηκε να προχωρήσει η πρόταση που κατατέθηκε από τον σύλλογο “Η Αρχαία Καλυδώνα” ή να κλειστεί ραντεβού με τον υφυπουργό Υγείας κ. Μάριο Σαλμά και να παραστούν σε αυτή την συνάντηση εκπρόσωποι από το Τοπικό Συμβούλιο, το Κ.Υ Αιτωλικού, το Νοσοκομείο Μεσολογγίου, τον Δήμο Μεσολογγίου και τους συλλόγους ώστε όλοι μαζί να δώσουν λύση στο πρόβλημα.

Για το δεύτερο θέμα (Αγία Παρασκευή) ο πρόεδρος ανέφερε ότι από τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν (Αρχαία Καλυδώνα 1230 ευρώ, Άγιος Ιωάννης 680 ευρώ, Τοπ. Συμβούλιο 170 ευρώ σύνολον 2.080 ευρώ) έχουν αγορασθεί τα υλικά και μένει ένα υπόλοιπο χρέους 800 ευρώ που θα γίνει προσπάθεια να συγκεντρωθεί από τους συγχωριανούς μας που δεν μπόρεσαν ως τώρα να συνεισφέρουν.

Για το θέμα τον δρομολογίων του αστικού ΚΤΕΛ αποφασίστηκε να συζητηθεί με τον πρόεδρο του ΚΤΕΛ ώστε να προσπαθήσουν να ξαναλειτουργήσουν τα δρομολόγια που έχουν κοπεί για την εξυπηρέτηση των μαθητών που έχουν φροντιστήριο στο Μεσολόγγι καθώς και των φοιτητών του χωριού μας που πάνε στα Τ.Ε.Ι για φοίτηση.

Ταυτόσημη ήταν και η θέση του μέλους του Τοπικού Συμβουλίου κ. Γιώργο Συγγούνη που μίλησε για το θέμα αυτό και τόνισε ότι θα προσπαθήσουν όλοι μαζί να γίνει ότι καλύτερο.

Συζητήθηκε επίσης και το θέμα των ανοικτών αρδευτικών αυλακιών και τους κινδύνους που υπάρχουν για ασθένειες από τα λύματα και θα σταλεί επιστολή στον Νομίατρο για να υπάρξει κινητοποίηση από την Τοπική κοινότητα και τον Δήμο πριν είναι αργά και εμφανιστούν προβλήματα στην υγεία των κατοίκων του χωριού μας…

IMG_0184 IMG_0190 IMG_0191 IMG_0186

 

 


 
 

Διάσωση των αρχείων της κοινότητας Ευηνοχωρίου

1P1120010Άρχισε από σήμερα 12/1/2012 μια πολύ σημαντική προσπάθεια, που αφορά την διάσωση των αρχείων της πρώην κοινότητας Ευηνοχωρίου, σε συνεργασία του Τοπικού Συμβουλίου Ευηνοχωρίου και των Γενικών Αρχείων του Κράτους νομού Αιτ/νιας όταν  αντιπροσωπεία της υπηρεσίας αποτελούμενη από την προϊσταμένη κ. Μαρία Μπακαδήμα και την Λαμπρινή Ντρουπάλη (αρχειοθεσία) επισκέφθηκαν τα γραφεία της κοινότητάς μας όπου είχε προηγηθεί επικοινωνία με τον πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου κ. Νικόλαο Ψεύτη με την υπηρεσία που απέστειλε το παρακάτω έγγραφο για την εκκαθάριση του αρχειακού υλικού.

 

 

1arxeio.koinothta

Με την σύμφωνη γνώμη όλων των μελών του Τοπικού Συμβουλίου ο πρόεδρος επικοινώνησε με την υπηρεσία και απάντησε θετικά στο αίτημα.
Το αρχειακό υλικό θα καταγραφεί, θα ταξινομηθεί και θα φυλάσσεται πλέον στο χώρο των Γενικών Αρχείων όπου κάθε πολίτης θα μπορεί να βρει οποιαδήποτε πληροφορία αφορά την κοινότητά μας μέσα από τα βιβλία πρακτικών κοινοτικών συμβουλίων (διασώζονται από το 1935 έως σήμερα) αλλά και άλλα έγγραφα που εκδίδονταν από την κοινότητα για υπηρεσιακή χρήση ή για εξυπηρέτηση των κατοίκων.
Η κ Μαρία Μπακοδήμα ευχαρίστησε το Τοπικό Συμβούλιο για την βοήθεια και συνεργασία στην προσπάθεια αυτή ενώ τόνισε πως το υλικό που υπάρχει είναι ιδιαίτερα σημαντικό και σε άριστη κατάσταση, γεγονός που βοηθάει να δημιουργηθεί μαζί με διάφορα στοιχεία που ήδη υπάρχουν (συμβολαιογραφικές πράξεις κ.τ.λ.) μια σαφή και πλούσια σε ντοκουμέντα εικόνα της κοινότητας Ευηνοχωρίου.
Επίσης είπε ότι η έρευνα που έγινε από την ιστοσελίδα μας www.evinochori-kalidona.gr για την κοινότητά μας ως Ο.Τ.Α και που έχει είδη αναρτηθεί με τίτλο κοινότητα Ευηνοχωρίου 100 χρόνια ιστορίας (δείτε τις τρείς περιόδους  πατώντας ΕΔΩ.) θα ενσωματωθεί στα ντοκουμέντα αφού παρέχει πλούσιο υλικό για κάθε ενδιαφερόμενο που θέλει να γνωρίσει την ιστορία της κοινότητας  Ευηνοχωρίου.

1P1120001 1P1120004 1P1120006 1P1120008


 

Ενημέρωση για Καθαριότητα - Ανακύκλωση

topikoka8ariotitaΣυνάντηση - ενημέρωση έγινε χθες Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011 στο κοινοτικό κατάστημα Ευηνοχωρίου με θέμα την καθαριότητα και την ανακύκλωση.

Παρόντες ο Αντιδήμαρχος καθαριότητας και ποιότητας ζωής του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου κ. Νικόλαος Χονδρός, ο υπεύθυνος του τομέα καθαριότητας του Δήμου κ. Ελευθέριος Γυφτογιάννης, ο Πρόεδρος του Χ.Υ.Τ.Α κ. Παναγιώτης Κολοζάκης, τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου Νικόλαος Ψεύτης, Γεώργιος Συγγούνης και Δήμητρα Μωραΐτη, καθώς και εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων του τόπου μας.

Η παρουσία των συγχωριανών ήταν λιγοστή όμως από την συζήτηση που έγινε προέκυψαν σημαντικές επισημάνσεις και προτάσεις που η δημοτική αρχή σε συνεργασία με την τοπική κοινότητα θα υλοποιήσουν, για να μπορέσουμε να έχουμε πιο καθαρό το χωριό μας.

Είναι φανερό ότι η καθημερινότητα και κυρίως η καθαριότητα και η ανακύκλωση είναι θέματα πρώτης προτεραιότητας αφού έχουν άμεση επίπτωση στην αισθητική του χωριού μας και στο περιβάλλον.

Με υπομονή, επιμονή και συνεργασία αλλά και με την ακόμη μεγαλύτερη ατομική μας ευαισθητοποίηση μπορούμε να κάνουμε πράξη αυτό που όλοι θέλουμε δηλαδή πιο ΚΑΘΑΡΟ το χωριό μας…

 


 

Προτάσεις Τοπικής Κοινότητας Ευηνοχωρίου στα πλαίσια του σχεδιασμού και δράσεων Πολιτικής Προστασίας 9/5/2011

 

 

1topiko2

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΔΗΜΟΣ Ι.Π.ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ                                ΕΥΗΝΟΧΩΡΙ 09/05/2011

ΤΟΠ.ΔΙΑΜ.ΕΥΗΝΟΧΩΡΙΟΥ                                ΑΡ. ΠΡΩΤ. -11683

ΤΗΛ.26310.39204

Φαξ.-26301.38383

Τκ.30014. 

 

 

Π Ρ Ο Σ

Το Γραφείο κ.Αντιδημάρχου Ποιότητας Ζωής

Αξιότιμο κον Νικόλαο Χονδρό

 

1.- Σχετικό.- Το υπ αριθμ. 11683/28-04-2011 έγγραφο σας

2.- Η από 3/08-05-2011 Α π ό φ α σ η Τοπικού Συμβουλίου Ευηνοχωρίου.

 Στα πλαίσια του σχεδιασμού και δράσεων Πολιτικής Προστασίας σας γνωρίζουμε ότι :

 

Παρακάτω :                                     ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Α.-Σ ΕΙ Σ Μ Ο Ι

Προτείνουμε για χώρους καταφυγής κατά την εκδήλωση των σεισμών τους ανοιχτούς χώρους των πλατειών Οδυσσέα Ελύτη στο Άνω Ευηνοχώρι, Πλατεία Νιαβή στο κάτω Ευηνοχώρι και το χώρο του Δημοτικού Σταδίου Ευηνοχωρίου.

Β.- Π Υ Ρ Κ Α Γ Ι Ε Σ

Προτείνουμε για χώρους καταφυγής τους ανοιχτούς χώρους των παραπάνω Πλατειών και του Δημοτικού Σταδίου καθώς και τις ΠαραΕυήνιες Περιοχές. Για κλειστούς χώρους Φιλοξενίας προτείνουμε το ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟ Τον I.Ν. Αγίου Χαραλάμπους, το Λύκειο και το Γυμνάσιο.

Επίσης προτείνουμε την τοποθέτηση δύο {2} υδροστομίων, στην περιοχή Αρχαία Καλυδώνα {Φυλάκιο} και λόφο Αι-Γιάννη.

Επίσης την δημιουργία αντιπυρικής ζώνης δυτικά του νέου οικισμού από αερογέφυρα προς Άγιο Γεώργιο. Επίσης Κόψιμο χόρτων εντός των κοιμητηρίων διότι και από εκεί μπορεί να ξεκινήσει μία πυρκαγιά. Αποψήλωση στο πρανές Βόρεια της Εθνικής οδού από πρατήριο Ξηρού έως το φυλάκιο Αρχαία Καλυδώνα. Ανεξέλεγκτες χωματερές δεν λειτουργούν.

Γ.- Π Λ Η Μ Μ Υ Ρ Ε Σ

 Προτείνουμε για χώρο καταφυγής σε περίπτωση πλημμύρας τον λόφο του Αι-Γιάννη και λόφο Αρχαίας Καλυδώνας.

Καθαρισμός ρέματος από Aρχαία Καλυδώνα έως περιοχή Φράξου.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΗΝΟΧΩΡΙΟΥ

 

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΨΕΥΤΗΣ

 


 

Γενική Συνέλευση στο Ευηνοχώρι 19/3/2011

 

3syneleysiΜε ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο κοινοτικό κατάστημα Ευηνοχωρίου ανοιχτή Γενική Συνέλευση των Τοπικών Συμβουλίων Ευηνοχωρίου, Αγίου Γεωργίου και Κουδουνίου για το τεχνικό πρόγραμμα του 2011.

Ο Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου κ. Παναγιώτης Κατσούλης στην εισαγωγή του μίλησε για το θέμα της απογραφής και κάλεσε σε πανστρατιά για όλο τον Δήμο αλλά και ειδικότερα για το Ευηνοχώρι αφού αν ξεπεράσει τους 2000 κατοίκους θα έχει πολλά οικονομικά οφέλη και θα αναβαθμιστεί σε Δημοτική Κοινότητα με πενταμελές συμβούλιο.

Ανέλυσε στην συνέχεια τον τρόπο που ο Δήμος θα διαχειριστεί  το τεχνικό πρόγραμμα με εκμετάλλευση κάθε δυνατότητας για τα προγράμματα (ΕΣΠΑ, ΘΗΣΕΑΣ, ΕΛΛΑΔΑ) κ.τ.λ.

Ειδικότερα για το Ευηνοχώρι η Σ.Α.Τ.Α  που του αναλογεί είναι 50.000 e όμως υπάρχουν χρέη προηγούμενων ετών 51.000 e,  όμως δεσμεύτηκε πως παρ΄ όλα τα χρέη ο Δήμος θα αποδώσει τα χρήματα στην κοινότητα και παράλληλα θα εξοφλεί αυτούς  που οφείλει.

Ανακοίνωσε την πληρωμή του εργολάβου για την αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης (120.000 e περσινή οφειλή) και ότι το7syneleysi έργο θα συνεχιστεί όπως όλα δείχνουν από τον ίδιο εργολάβο για να μην απενταχτεί.

4syneleysiΚατατέθηκε τεχνικό δελτίο και αναμένεται μέσα στον Μάρτιο έγκριση για την αποχέτευση Ευηνοχωρίου στα κοκορέικα ύψους 7.100.000 e.

Για το Δημοτικό Σχολείο υπάρχει προέγκριση και πρέπει έως το τέλος του έτους να βρεθεί οικόπεδο (ήδη υπάρχουν προτάσεις) να κατατεθεί τεχνικό δελτίο και υπάρχει πίστωση 1.800.000 e για την ανέγερση νέου δημοτικού σχολείου.6syneleysi

Για την πλατεία στον Άνω οικισμό (Οδυσσέας Ελύτης) υπάρχει κονδύλι 40.000 e, όπως και 15.000 e για συντήρηση του κτιρίου που στεγάζονταν η Αστυνομία, 10.οοο e για τις παιδικές χαρές,  5.000 e για δημιουργία υποδομής για τις εγκύους (προγεννητικός  έλεγχος κύησης) και 2.500 e για επισκευές στον χώρο του πρώην 1ου Δημοτικού σχολείου.

Τέθηκαν πολλά ερωτήματα από τους κατοίκους για δημιουργία αθλητικού κέντρου, αξιοποίηση χώρου γεωργικής σχολής, κοιμητήριο, πράσινο, σφαγεία, βιβλιοθήκη, σιδηροδρομικό δίκτυο,  εξυπηρέτηση πολιτών, ιατρείο,  δωρεά αφων  Τσακανίκα , Νηπιαγωγείο.

5syneleysiΤα ερωτήματα απαντήθηκαν και δόθηκε η υπόσχεση για όσο το δυνατόν ταχύτερη λύση.

Τελειώνοντας ανακοίνωσε επίσης την πρόθεση του Δήμου για αγορά οικοπέδου και κατασκευή πλατείας και παιδικής χαράς στον συνοικισμό Κερατέας και επίσης την επίσπευση των ενεργειών, σε συνεργασία με το “ΔΙΑΖΩΜΑ” για την ανάδειξη του Θεάτρου Αρχαίας Καλυδώνας.8syneleysi

Παραβρέθηκαν εκτός του Δημάρχου οι κ.κ Αντιδήμαρχοι Χονδρός Νίκος και Κοταντάκης Δημήτριος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Κυτάγιας Βασίλειος, Μαργαρίτης Θεόδωρος, Κολοζάκης Παναγιώτης, Μαστρανδρέου Γιάννης, οι Πρόεδροι Κουδουνίου Ρέγκλης Αλέκος και Αγίου Γεωργίου Δρόσος Κώστας, σύσσωμο το Τοπικό Συμβούλιο Ψεύτης Νίκος, Συγγούνης Γεώργιος, Μωραΐτη Δήμητρα, πρώην Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων, εκπαιδευτικοί και πολύ κάτοικοι.

2syneleysiΉταν μια εποικοδομητική συζήτηση και παρά τα προβλήματα με σωστή διαχείριση μπορεί και πρέπει να μπει μια καλή σειρά για το χωριό μας.

 

 

 


 

 

Τοπικό Συμβούλιο - Κατάρτιση Τεχνικού Προγράμματος Έτους 2011

 

Ολοκληρώθηκε η προγραμματισμένη συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου του χωριού μας στο Διοικητήριο Ευηνοχωρίου.

Παρόντες ο Πρόεδρος Νίκος Ψεύτης και οι Τοπικοί Σύμβουλοι Γιώργος Συγγούνης και Δήμητρα Μωραίτη.

Παραβρέθηκαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Μεσολογγίου Βασίλης Κυτάγιας, Θεόδωρος Μαργαρίτης και Παναγιώτης Κολοζάκης, πρώην πρόεδροι και σύμβουλοι του χωριού και του δήμου, Πρόεδροι των  Συλλόγων Ευηνοχωρίου,  Γονέων & Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου & Νηπιαγωγείου και αρκετοί συγχωριανοί μας.

Προτάθηκαν από το Τοπικό Συμβούλιο προς έγκριση και ψηφίστηκαν ομόφωνα έργα προς κατασκευή που αφορούν την βελτίωση της καθαριότητας, την ποιότητα ζωής, των υποδομών, και γενικά την βελτίωση της εικόνας του χωριού μας.

Το θέμα συζήτησης ήταν “κατάρτιση τεχνικού προγράμματος έτους 2011” για το Ευηνοχώρι  που πρέπει  να έχει κατατεθεί προς έγκριση μέχρι την 31η Μαρτίου 2011.

Επίσης καταγράφηκαν προτάσεις συγχωριανών μας οι οποίες θα συζητηθούν ευρύτερα στην γενική συνέλευση που θα ακολουθήσει.

Το επόμενο Σάββατο 19 Μαρτίου στην αίθουσα του Διοικητηρίου στις 06:30 το απόγευμα θα γίνει η Τοπική Γενική Συνέλευση με την παρουσία του Δημάρχου και των αρμοδίων Αντιδημάρχων, όπου θα συζητηθούν όλα τα θέματα και θα παρθούν οι οριστικές αποφάσεις.

Να είμαστε όλοι εκεί, να ενημερωθούμε και  να συμβάλουμε με της προτάσεις μας.

 

*** Μετά το τέλος της Τοπικής Γενικής Συνέλευσης θα υπάρξει ανακοίνωση αναλυτικά με όλα τα θέματα που θα συζητηθούν και θα συμφωνηθούν…


 

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΕΥΗΝΟΧΩΡΙΟΥ 13/3/ 2011

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                                    Ευηνοχώρι 9/3/2011

ΔΗΜΟΣ Ι.Π. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ                                                                 Αριθ. Πρωτ. 6721

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΥΗΝΟΧΩΡΙΟΥ

ΕΥΗΝΟΧΩΡΙ Τ.Κ 30014


 

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 

 

Σας προσκαλούμε στην Τακτική Συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί στις 13 Μαρτίου 2011 ημέρα Κυριακή και ώρα 10:30 πμ στο Τοπικό Κοινοτικό Κατάστημα Ευηνοχωρίου σχετικά με :

“ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΥΗΝΟΧΩΡΙΟΥ ΕΤΟΥΣ 2011”.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΕΥΗΝΟΧΩΡΙΟΥ

ΝΙΚΟΣ ΨΕΥΤΗΣ


 

 

Νέο Ξεκίνημα με Αγιασμό  30/1/2011

 

Με της ευλογίες της εκκλησίας μας από τον πατήρ Δημήτριο έγινε η πρώτη συνεδρίαση του τοπικού συμβουλίου Ευηνοχωρίου την Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011 στην οποία τίμησαν δεκάδες συγχωριανοί μας.

Παραβρέθηκαν τα μέλη του Τ.Σ Ευηνοχωρίου Νίκος Ψεύτης, Γιώργος Συγγούνης και Δήμητρα Μωραΐτη, ο Αντιδήμαρχος επί των οικονομικών κ. Παναγιώτης Νούλας, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Βασίλειος Κυτάγιας, Παναγιώτης Κολοζάκης, ο Πρώην Δήμαρχος Μεσολογγίου Ιωάννης Αναγνωστόπουλος, πρώην Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπαιδευτικοί, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων του χωριού μας.

                                                   t1opiko   1topiko2

Αποφασίστηκε η τοποθέτηση της Γραμματέως κ. Χριστίνα Κατσένη για την εξυπηρέτηση των συγχωριανών μας, ενώ της επόμενες ημέρες θα έρθει και δεύτερος υπάλληλος των ΟΓΑ-ΕΛΓΑ.

Επίσης με την βοήθεια του Νομικού Συμβούλου του Δήμου θα δρομολογηθεί άμεσα το αίτημα για παραχώρηση έκτασης από το Δημόσιο για την δημιουργία πίστας μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Ακολούθησαν αιτήματα των συγχωριανών μας για θέματα : καθαριότητας, ηλεκτροφωτισμού, οδοποιίας, νηπιαγωγείο, βοηθητικού γηπέδου, κοιμητηρίων, θεμάτων υγιεινής (λύματα).

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ανάγκη υποστήριξης του ιατρείου με την πρόσληψη νοσηλεύτριας για την καλύτερη εξυπηρέτηση του κόσμου.

                                                  1topiko1   1topiko3        

Επίσης τονίστηκε με το σκάψιμο των δρόμων από τον εργολάβο  που έχει αναλάβει την κατασκευή του νέου δικτύου ύδρευσης αφού υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ατυχημάτων.

Ο Πρόεδρος Νίκος Ψεύτης, τα μέλη του τοπικού Συμβουλίου Ευηνοχωρίου Γιώργος Συγγούνης, Δήμητρα Μωραΐτη και ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Παναγιώτης Νούλας υποσχέθηκαν να βοηθήσουν άμεσα στην λύση των προβλημάτων που τέθηκαν.

Πολλές ευχές από την ομάδα της ιστοσελίδας μας, καλή δύναμη για μια δημιουργική θητεία…


 

 

Πρόσκληση Τοπικού Συμβουλίου Ευηνοχωρίου 28/1/2011

 

Σας προσκαλούμε στην Τακτική Συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί στις 30 Ιανουαρίου 2011 ημέρα Κυριακή και ώρα 10:30 πμ με Αγιασμό και για συζήτηση και λήψη Αποφάσεων στα παρακάτω θέματα:

1ο . Γραμματειακή υποστήριξη & εξυπηρέτηση Τοπικού Συμβουλίου , ορισμός Πρακτικογράφου.
2ο . Χρήση σφραγίδας και βιβλίο Πρωτοκόλλου.
3ο . Ορισμός υπαλλήλου ΟΓΑ και ΕΛΓΑ
4ο . Εισήγηση για παραχώρηση έκτασης αγροτικής ιδιοκτησίας στον Δήμο , για κατασκευή πίστας μηχανοκίνητων αυτοκινήτων αθλητισμού.
5ο . Ενημέρωση από Πρόεδρο.

Ο Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας

Ευηνοχωρίου

Ψεύτης Νίκος

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΣΕ : φορείς και συλλόγους
Διατελέσαντες Προέδρους και Δημοτικούς &
Κοινοτικούς Συμβούλους.
Διευθυντές Γυμνασίου – Λυκείου
Δημοτικού Σχολείου
Παιδικός Σταθμός

 

 

Αναζήτηση