Ενίσχυση του φιλανθρωπικού έργου Ενορίας του Αγίου Χαραλάμπους-2024

Ενίσχυση του φιλανθρωπικού έργου Ενορίας του Αγίου Χαραλάμπους-2024


Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η πρώτη φιλανθρωπική εκδήλωση της επανανεργοποιηθείσας Ενοριακής Φιλοπτώχου Διακονίας του Ιερού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Ευηνοχωρίου, που έλαβε χώρα εχθές, Κυριακή 7 Απριλίου, σε κεντρική καφετέρια του Ευηνοχωρίου.

Προσήλθαν πλήθος συγχωριανών αλλά και φίλων της ενορίας μας, μέλη των τοπικών πολιτιστικών Συλλόγων, καθώς και ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας κ. Νασόπουλος Χρήστος, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του νέου εφημερίου του χωριού μας, πατρός Αθανασίου Τσαπόκου. Επιδεικνύοντας γνήσιο αίσθημα φιλανθρωπίας και αλληλεγγύης όλες και όλοι, οι οποίοι συνέδραμαν με τον οβολό τους, ενισχύουν καθοριστικά το έργο προσφοράς και βοήθειας που προτίθεται να επιτελέσει η Ενοριακή Φιλόπτωχος Διακονία.

Στο σύντομο χαιρετισμό του ο εφημέριος του Ι.Ν. Αγίου Χαραλάμπους Ευηνοχωρίου πατήρ Αθανάσιος, καλωσόρισε και ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους για την παρουσία και τη βοήθεια τους, καθώς και τις κυρίες μέλη της Ενοριακής Φιλοπτώχου Διακονίας για την ενεργή συμμετοχή και δράση τους, οι οποίες, μαζί με κυρίες του χωριού προσέφεραν τα νηστίσιμα αλμυρά και γλυκά κεράσματα.

Επίσης, ο εφημέριος ενημέρωσε πολύ σύντομα για τους στόχους της Ενοριακής Φιλοπτώχου Διακονίας, καθώς και για άλλες υπό προγραμματισμό εκκλησιαστικές δράσεις. Εξέφρασε, τέλος, τις από καρδιάς ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη του προς τον π. Γεώργιο Μπίμπο, εφημέριο του Ι.Ν. Γεννήσεως της Θεοτόκου στο Γαλατά Χάλκειας, για την πολύτιμη καθοδήγηση του, έχοντας ήδη 20 χρόνια στην ιεροσύνη προς τον ίδιο, ως νέο κληρικό.

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν παραδοσιακοί χοροί του τόπου μας από τα χορευτικά τμήματα παιδιών και ενηλίκων του Χορευτικού Τμήματος Κοινότητας Ευηνοχωρίου, με την καθοδήγηση του χοροδιδασκάλου τους κ. Αποστόλη Τασιούλη, ενθουσιάζοντας τους παρευρισκόμενους.

Ο οικοδεσπότης πατήρ Αθανάσιος γνωρίστηκε και συνομίλησε με όλους τους παρευρισκόμενους και η ζεστή εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την κλήρωση λαχειοφόρου αγοράς με σημαντικά δώρα και με τις καλύτερες εντυπώσεις για τον νέο εφημέριο του χωριού μας και την επανανεργοποίηση της Ενοριακής Φιλοπτώχου Διακονίας του Ι.Ν. Αγίου Χαραλάμπους Ευηνοχωρίου.

fil diakonia agiou xaralampous 2024 55

Διαβάστε επίσης

Αναζήτηση