anap ek8esi 2016 00Ολοκληρώθηκε η Αναπτυξιακή Έκθεση Υπηρεσιών και Προϊόντων του Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η Αναπτυξιακή Έκθεση Υπηρεσιών και Προϊόντων του Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου, η οποία εγκαινιάσθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 8 Ιουλίου.

   Περισσότεροι από 10.000 επισκέπτες του τετραημέρου ξεναγήθηκαν στα 137 περίπτερα εκθετών από όλη την Ελλάδα που συμμετείχαν στη διοργάνωση, η οποία περιελάμβανε επίσης συνοδευτικές εκδηλώσεις, όπως συναυλία, ενημερωτικές ημερίδες, θεατρική παράσταση και παραδοσιακά χορευτικά τμήματα.

Τα εγκαίνια της έκθεσης το απόγευμα της Παρασκευής 8 Ιουλίου, ευλόγησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς, ενώ παρευρέθηκαν ο Δ/της του 2/39 Σ.Ε. κ. Νικολόπουλος, ο Αστυνομικός Δ/ντής Αιτωλίας κ. Ι. Ματσούκας και ο Αστυνομικός Δ/ντής Πατρών Ν. Κοτρωνιάς, ο Λιμενάρχης Μεσολογγίου Ν. Μελιάδης, οι βουλευτές Μάριος Σαλμάς και Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, η ΑντιπεριφερειάρχηςΑιτωλ/νίας Χρ. Σταρακά και ο Γραμματέας του Περιφερειακού Συμβουλίου Κ. Κούστας, ο Δήμαρχος Αγρινίου Γ. Παπαναστασίου και ο Αντιδήμαρχος Γ. Μελιάδης, ο Δήμαρχος Ναυπακτίας Β. Λουκόπουλος και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ναυπακτίας Γ. Σιαμαντάς, ο αντιδήμαρχος Δωρίδας και Διευθύνων Σύμβουλος της συνδιοργανώτριας εταιρείας «Αιτωλική Αναπτυξιακή Α.Ε.», ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αιτωλ/νίας Παν. Τσιχριτζής, ο Πρόεδρος του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Ι.Π. Μεσολογγίου Βασ. Σπυρόπουλος , ο Διευθύνων Σύμβουλος των «Ελληνικών Αλυκών Α.Ε.» Ν. Τσαραπατσάνης, και ο Αντιπρόεδρος του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου Β. Κούτσης, ο Πρόεδρος της ΕΑΣ Αγρινίου Θ. Κουτσουπιάς, ο π. Βουλευτής και σύμβουλος επιχειρηματικότητας του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Σπήλιος Λιβανός, ο ομότιμος καθηγητής Πανεπιστημίου Θράκης Π. Πουλής, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών Π. Κοντός, και ο Δ/ντής Α/θμιας Εκπαίδευσης του νομού Χ. Κολοβός.

   Επίσης παρευρέθηκαν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αγ. Κότσαλος, οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου, πρόεδροι Δημοτικών Κοινοτήτων, των Νομικών Προσώπων του Δήμου, καθώς επίσης δημοτικοί σύμβουλοι.

   Στην έκθεση συμμετείχαν επίσης εκπρόσωποι επιμελητηρίων και αναπτυξιακών εταιρειών της Ιταλίας με αντικείμενο την προώθηση της οικονομίας που προέρχεται από τη θάλασσα.

   Η Αναπτυξιακή Έκθεση Υπηρεσιών και Προϊόντων έληξε χθες βράδυ με θεατρική παράσταση στο θέατρο του Λιμανιού Μεσολογγίου, όπου στο πλαίσιό της έγινε βράβευση τριών επιχειρηματιών του Μεσολογγίου, οι οποίοι έχουν λάβει διεθνείς διακρίσεις.

“Η επιδίωξή μας για δημιουργική εξωστρέφεια στέφθηκε με επιτυχία

Ομιλία του Δημάρχου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου Νίκου Καραπάνου στα εγκαίνια της Αναπτυξιακής Έκθεσης Προϊόντων και Υπηρεσιών

«Ξεκινώντας το σχεδιασμό της Αναπτυξιακής Έκθεσης Υπηρεσιών και Προϊόντων του Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου, γνωρίζαμε καλά ότι οι συνθήκες μέσα στις οποίες καλούμασταν όλοι να δουλέψουμε, ήταν κάτι περισσότερο από δύσκολες.      

   Παράλληλα, δημιουργούσε επιπρόσθετο προβληματισμό το γεγονός ότι η πρωτοβουλία της διοργάνωσης, αντιμετώπισε εξ αρχής μια αδικαιολόγητη αρνητική κριτική που παρέπεμπε σε παλαιότερες εποχές εσωστρέφειας τις οποίες ειδικά ο Δήμος μας έχει πλέον προσπεράσει οριστικά.

   Η επιδίωξή μας για δημιουργική εξωστρέφεια στέφθηκε με επιτυχία. Κι αυτό, γιατί η έκθεση που σήμερα πραγματοποιούμε τα εγκαίνιά της, δεν έχει τοπικό χαρακτήρα και περιορισμένο αντικείμενο. Φιλοξενεί επιχειρήσεις και φορείς από όλη την Ελλάδα, που καλύπτουν το 65% του χώρου της (89 συμμετοχές), με το 35% -τις υπόλοιπες δηλαδή 48- να προέρχεται από το νομό Αιτωλοακαρνανίας. Πέρα από το εκθεσιακό της κομμάτι, περιλαμβάνει συνοδευτικές εκδηλώσεις ενημερωτικού ενδιαφέροντος όπως οι δύο ημερίδες για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και την αγροτική παραγωγή αλλά και ψυχαγωγικού περιεχομένου όπως συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, μουσικά δρώμενα και παρουσίαση τοπικής γευσιγνωσίας.

   Τα οφέλη της δε, τόσο για τους συμμετέχοντες όσο και για την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας, είναι πιστεύω αυτονόητα.

   Η Αναπτυξιακή Έκθεση Υπηρεσιών και Προϊόντων που σήμερα ανοίγει τις πύλες της, είναι το αποτέλεσμα μιας συντονισμένης προσπάθειας και συνεννόησης φορέων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Κυρίως όμως, θεωρούμε ότι αποτελεί την δημιουργική έκφραση των ίδιων των επιχειρηματιών και εμπόρων, οι οποίοι βιώνουν τις σφοδρές συνέπειες της συνεχιζόμενης οικονομικής κρίσης.

   Η μικρή και μεσαία επιχείρηση άλλωστε, παρά το γεγονός ότι θεωρείται και είναι αντικειμενικά ο στυλοβάτης της ελληνικής οικονομίας, ήταν από τους πρώτους παραγωγικούς τομείς που επλήγει περισσότερο στη χώρα μας, ενώ επιπρόσθετα δέχεται ακόμη σήμερα τις συνέπειες πολιτικών αποφάσεων οι οποίες κάθε άλλο παρά διασφαλίζουν τη βιωσιμότητα του.

   Ωστόσο, το συλλογικό εγχείρημα που ξεκινά απόψε στο χώρο του Λιμανιού Μεσολογγίου, αποτελεί την απόδειξη της δυναμικής που συνεχίζει να διαθέτει ο παραγωγικός κλάδος της χώρας μας.

   Το μήνυμα άλλωστε της Αναπτυξιακής Έκθεσης Υπηρεσιών και Προϊόντων δηλώνει αισιοδοξία, εξωστρέφεια, δημιουργικότητα και προοπτική.

Είναι το αποτέλεσμα μιας καλής συνεργασίας για την οποία θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συνδιοργανωτές, όπως είναι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, οι Δήμοι Αγρινίου και Ναυπακτίας, το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας, ο Εμποροβιομηχανικός Σύλλογος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου και την Αιτωλική Αναπτυξιακή. Επίσης θα ήθελα να εκφράσω τις ειλικρινείς ευχαριστίες μου σε όλους τους συμμετέχοντες εκπροσώπους του επιχειρηματικού κλάδου, διαβεβαιώνοντάς τους ότι η Αναπτυξιακή Έκθεση Υπηρεσιών και Προϊόντων αποτελεί πλέον για το Δήμο μας ετήσιο θεσμό, ο οποίος θα εξελίσσεται και θα προσαρμόζεται διαρκώς, στις απαιτήσεις κάθε εποχής. Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω τους εθελοντές για την πολύτιμη προσφορά τους στη διοργάνωση ενώ τέλος καλωσορίζω όλους εσάς που μας τιμάτε απόψε με την παρουσία σας».

anap ek8esi 2016 00 anap ek8esi 2016 01 anap ek8esi 2016 00 anap ek8esi 2016 00 anap ek8esi 2016 00 anap ek8esi 2016 00 anap ek8esi 2016 00 anap ek8esi 2016 00 anap ek8esi 2016 00 anap ek8esi 2016 00 anap ek8esi 2016 00 anap ek8esi 2016 00 anap ek8esi 2016 00 anap ek8esi 2016 00 anap ek8esi 2016 00 anap ek8esi 2016 00

 


 

trik kentro1 2016 01Η επίδραση και ο απόηχος της Ελληνικής Επανάστασης στη Μουσική και το Λυρικό Θέατρο

   Με ρεσιτάλ λυρικού τραγουδιού που περιελάμβανε εκτενή αποσπάσματα από την όπερα «Μάρκος

Μπότσαρης» του Παύλου Καρρέρ και έργων του Αντίοχου Ευαγγελάτου του B. Randhartiger, συνεχίσθηκαν χθες Κυριακή 10 Απριλίου στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο οι εκδηλώσεις των Εορτών Εξόδου.

   Την εκδήλωση παρουσίασε ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου Κων/νος Γιαννόπουλος, ο οποίος ευχαρίστησε τους συντελεστές για την παρουσία και συμμετοχή τους στις εκδηλώσεις, καθώς επίσης και όλους όσους συνέβαλλαν στην σύνταξη του φετινού προγράμματος των Εορτών, το οποίο χαρακτηρίζεται από εκδηλώσεις υψηλού επιπέδου και αισθητικής.

   Στη συνέχεια, χαιρετισμό απήυθυνε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αγ. Κότσαλος, ο οποίος καλωσόρισε τους συμμετέχοντες και το κοινό, αναφερόμενος παράλληλα στο γεγονός της Εξόδου και την επίδρασή του στην Τέχνη της εποχής.

   Ο πρόεδρος της Ένωσης Λυρικών πρωταγωνιστών Ελλάδος Βαγγέλης Χατζησίμος παρουσίασε ακολούθως το περιεχόμενο της εκδήλωσης, ενώ στο καλλιτεχνικό μέρος εκτός από τον ίδιο συμμετείχαν επίσης η σοπράνο Σοφία Κυανίδου και συνοδεία στο πιάνο ο Μάριος Καζάς.

trik kentro1 2016 01 trik kentro1 2016 03 trik kentro1 2016 00

trik kentro1 2016 02 opera3 opera6

“Λειτουργία κάτω από την Ακρόπολη»

    Στο πλαίσιο των Εορτών Εξόδου η θεατρική παράσταση με το έργο του Νικηφόρου Βρεττάκου «Λειτουργία κάτω από την Ακρόπολη» παρουσιάσθηκε χθες στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο Μεσολογγίου από τα μέλη του Συλλόγου Φίλοι Γραμμάτων και Τεχνών «Ο Λύσιππος».

Την εκδήλωση, προλόγισε η αντιπρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιερής πόλης Μεσολογγίου Σ. Λαναρά, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο αντιδήμαρχος Σπ. Διαμαντόπουλος.

   Οι εκδηλώσεις των Εορτών Εξόδου συνεχίζονται σήμερα στην αίθουσα Πολυχώρου Πολιτισμού «Διονύσιος Σολωμός», με εκπαιδευτική δράση για τα παιδιά του Δημοτικού, η οποία έχει ως θέμα της «Η καθημερινότητα των παιδιών στο πολιορκημένο Μεσολόγγι» (7.30 μ.μ.).

   Ακολούθως, ο Λαογραφικός Πολιτιστικός Σύλλογος Ι.Π. Μεσολογγίου θα παρουσιάσει ομιλία στο Τρικούπειο Πολιτιστικό κέντρο με θέμα «Ο ηρωισμός της Ελληνίδας στο Δημοτικό τραγούδι (8.30 μ.μ.)

trik kentro 2016 00 trik kentro 2016 01 trik kentro 2016 02

foto4 foto3 foto6

 


 

pr elvetias 2016 00Η Ελβετία, η πατρίδα του φιλέλληνα ιατρού και εκδότη των «Ελληνικών Χρονικών» Ιωάννη Ιάκωβου Μάγερ, θα είναι φέτος η τιμώμενη χώρα στις Εορτές για τα 190 χρόνια από την Έξοδο των Ελεύθερων Πολιορκημένων.

Πριν λίγο, ο νέος πρέσβης της Ελβετίας στην Αθήνα Hans – RudolfHodel, απεδέχθη την πρόσκληση που απεύθυναν ο Δήμαρχος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου Νίκος Καραπάνος και ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος, ενώ παράλληλα ενημερώθηκε για το τελετουργικό πλαίσιο των Εορτών.

 

 

 


 

nosokomeio DM 2016 02Σύσκεψη για το Νοσοκομείο Μεσολογγίου –Κινητοποιήσεις την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

Ενόψει παναιτωλοακαρνανικών κινητοποιήσεων για τα Νοσοκομεία του νομού που έχουν προγραμματισθεί για την 27η Ιανουαρίου 2016, ολοκληρώθηκε πριν λίγο στο γραφείο του Δημάρχου Νίκου Καραπάνου ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή εκπροσώπων όμορων δήμων, φορέων, συνδικαλιστικών οργάνων και συλλόγων.

Στην τοποθέτησή του ο Νίκος Καραπάνος σημείωσε πως κάθε διάλογος ξεκινά από τη βάση της αυτονομίας του νοσηλευτικού ιδρύματος που εδρεύει στο Μεσολόγγι και εξυπηρετεί χιλιάδες πολίτες όμορων δήμων όπως το Ξηρόμερο και η Ναυπακτία. Ένα αίτημα το οποίο είναι κοινό με το Δήμο Αγρινίου, αφού -όπως τόνισε- είναι πλέον και πρακτικά διαπιστωμένο πως η συγχώνευση των δυο νοσηλευτικών ιδρυμάτων έχει αποτύχει, προκαλώντας επιπρόσθετα πλήθος λειτουργικών προβλημάτων, με ότι αυτό σημαίνει για την υγεία ακόμη και τη ζωή των πολιτών.

Κατά συνέπεια, η αποσύνδεση είναι η μόνη βιώσιμη λύση και για τα δύο νοσοκομεία, τα οποία καλούνται να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες του μεγαλύτερου νομού της χώρας.

Οι μέχρι σήμερα υποσχέσεις των πολιτικών εκπροσώπων για σχέδιο ενίσχυσης σε ανθρώπινο δυναμικό (ιατρικό και νοσηλευτικό), δε θα πρέπει να προκαλούν συνθήκες εφησυχασμού, τόνισε ο δήμαρχος Μεσολογγίου καθώς μέχρι σήμερα έχουν παραμείνει σε θεωρητικό επίπεδο. Αντιθέτως, οι τοπικές κοινωνίες αλλά και η τοπική αυτοδιοίκηση θα πρέπει από κοινού να βρίσκονται σε εγρήγορση, προκειμένου ν’ ανατραπούν οι αποφάσεις που συνετέλεσαν στην αποδυνάμωση των δυο νοσηλευτικών ιδρυμάτων. Μοναδικοί τρόποι διεκδίκησης- όπως είπε ο Ν. Καραπάνος- αποτελούν οι δυναμικές κινητοποιήσεις, αλλά και η διαρκής πίεση προς κάθε αρμόδιο πολιτικό εκπρόσωπο των συναρμόδιων Υπουργείων.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ι.Π. Μεσολογγίου Α. Κότσαλος , ο Αντιδήμαρχος Δ. Μπουσμπουρέλης και ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Α. Σκαρμούτσος, ενώ εκπροσωπήθηκαν οι σύλλογοι Εργαζομένων και Ιατρών του Νοσοκομείου Μεσολογγίου, ο Εμποροβιομηχανικός Σύλλογος Ι.Π. Μεσολογγίου, ο Δικηγορικός Σύλλογος Μεσολογγίου, ο Ιατρικός Σύλλογος Μεσολογγίου, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Μεσολογγίου, ο Διδασκαλικός Σύλλογος, οι εκπρόσωποι της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης και ο Δήμος Ξηρομέρου.

Οι συμμετέχοντες συναποφάσισαν το οργανωτικό πλαίσιο της κινητοποίησης της 27ης Ιανουαρίου, όπου στις 12.30 το μεσημέρι, ο Δήμαρχος καθώς και οι Διοικήσεις των φορέων, θα συναντηθούν αρχικά στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Μεσολογγίου. Ακολούθως και ώρα 13.00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί μεγάλη ανοικτή συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία του Μεσολογγίου, στην οποία καλούνται οι πολίτες να συμμετέχουν μαζικά.

  nosokomeio DM 2016 00 nosokomeio DM 2016 01 nosokomeio DM 2016 03

 


 

pol apokries3Σε συζήτηση για την διοργάνωση του Καρναβαλιού καλεί ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου.

Σε βιαβούλευση σχετικά με την διοργάνωση του Μεσολογγίτικου καρναβαλιού καλεί κάθε εμπλεκόμενο φορέα ο πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου Κων/νος Γιαννόπουλος την προσεχή Κυριακή 24 Ιανουαρίου και ώρα 11.30 π.μ. στο χώρο του Τρικούπειου Πολιτιστικού Κέντρου.

Η πρόσκληση του κ. Γιαννόπουλου απευθύνεται προς τους συμμετέχοντες καρναβαλιστές, συλλόγους, επαγγελματίες, ιδιοκτήτες καταστημάτων, τον Εμποροβιομηχανικό Σύλλογο Ι.Π. Μεσολογγίου καθώς και σε όποιον επιθυμεί να συνεισφέρει στην διοργάνωση και βελτίωση του θεσμού.

Από τα θέματα συζήτησης αποτελεί η οικονομική υποστήριξη του Δήμου στις καρναβαλικές εκδηλώσεις, των οποίων –λόγω του υψηλού κόστους- η πραγματοποίηση ή μη, εξαρτάται από το ενδιαφέρον συμμετοχής.

 

 


 

 

mesologgi ppe 2 2015 00Παρουσίαση υποψηφιότητας της Ιερής Πόλης Μεσολογγίου για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021.

Πραγματοποιήθηκε χθες στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο η εκδήλωση παρουσίασης της υποψηφιότητας της Ιερής Πόλης Μεσολογγίου για την διεκδίκηση του θεσμού της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2021.

Την κατάθεση της υποψηφιότητας χαιρέτισαν με ομιλίες τους ο Σεβ. Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς, ο Πρόεδρος της ΠΕΔ και δήμαρχος Αγρινίου Γ. Παπαναστασίου, η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλ/νίας Χριστίνα Σταρακά, ο ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Θράκης Π. Πουλής, ο Δήμαρχος Θέρμου Σπ. Κωνσταντάρας, καθώς και ο Σπύρος Μερκούρης, μέλλος Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος «Μελίνα Μερκούρη». Χαιρετισμό επίσης απέστειλε η βουλευτής του Νομού Μαρία Τριανταφύλλου.

Ακολούθησαν οι ομιλίες του Δημάρχου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου Νίκου Καραπάνου, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Αγ. Κότσαλου, καθώς και της κυρίας Ροδάνθης Φλώρου. Μήνυμα του καλλιτεχνικού διευθυντή της υποψηφιότητας χορογράφου Φωκά Ευαγγελινού αναγνώσθηκε από την κυρία Κωνσταντακοπούλου. Προβλήθηκε επίσης το μήνυμα του δημοσιογράφου και παρουσιαστή της Γαλλικής τηλεόρασης Νίκου Αλιάγα, ενώ ο Σπύρος Μερκούρης παρουσίασε οπτικοακουστικό υλικό στο οποίο προβαλλόταν η ιστορία του θεσμού της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας, έτσι όπως τον εμπνεύσθηκε η αείμνηστη Υπουργός Πολιτισμού Μελίνα Μερκούρη.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση του λογότυπου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας από τον κ. Καρλόπουλο.

Στη εκδήλωση επίσης παρευρέθηκαν ο Δ/της του 2/39 Συντάγματος Ευζώνων «Σ/χης Καραχρήστος» Γ. Νικολόπουλος, ο Αστυνομικός Δ/ντής Αιτωλίας Ν. Κοτρωνίας, ο Δ/της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μεσολογγίου Δ. Κοντογιάννης, ο Λιμενάρχης Μεσολογγίου Ι. Σακιριανός, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αιτωλ/νίας Παν. Τσιχριτζής, ο ιδρυτής του Κέντρου Λόγου και Τέχνης «Διέξοδος» Ν. Κορδόσης, οι πρώην δήμαρχοι Ιερής Πόλης Μεσολογγίου Γ. Πρεβεζάνος και Γιάν. Αναγνωστόπουλος, αντιδήμαρχοι, πρόεδροι νομικών προσώπων του Δήμου, δημοτικοί σύμβουλοι καθώς επίσης εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων.

Συμμετείχε επίσης το Γραφείο Προβολής και Προώθησης Τοπικών Προϊόντων του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Ι. Π. Μεσολογγίου, προσφέροντας τοπικά εδέσματα μετά το πέρας της εκδήλωσης.

Ομιλία του Δημάρχου Ν. Καραπάνου

«Το «αλωνάκι» της Θυσίας των Ελεύθερων Πολιορκημένων, για μια ακόμη φορά αναδιπλώνει το ανάστημά του διεκδικώντας την ύψιστη ιδιότητα ανάμεσα στις πόλεις και τον πολιτισμό της Ευρώπης.

   Σε μια εποχή βαρβαρότητας, όπου κυριαρχεί ο παραλογισμός της βίας και της μισαλοδοξίας, αντιτάσσουμε τις παναθρώπινες ιδέες και αξίες που πρεσβεύει η πόλη μας.

Αυτές τις αξίες υπηρετούμε πιστά, ως συνεχιστές της παρακαταθήκης των προγόνων μας. Αυτές τις αξίες θέλουμε να κοινωνήσουμε στους λαούς της Ευρώπης, θεωρώντας ότι αποτελούν την θωράκισή τους έναντι του φανατισμού.

Η συμβολή της Ιερής Πόλης του Μεσολογγίου στον αγώνα των Ελλήνων για ελευθερία είναι γεγονός ιστορικά αποδεδειγμένο και συνειδησιακά θεμελιωμένο. Αποτελεί το ισχυρότερο πλεονέκτημά μας στην διεκδίκηση του ευρωπαϊκού θεσμού, καθώς το 2021 η Ελλάδα δικαιούται να έχει τον ένα εκ των δυο θεσμοθετημένων τίτλων της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης, μιας και η χρονολογία συμπίπτει επετειακά από τα 200 χρόνια έναρξης της Ελληνικής Επανάστασης. Πιστεύουμε ότι η τελική επιλογή θα μας δικαιώσει.

Διατηρούμε αυτή την αισιοδοξία, αφού:

Στην πρόσκλησή μας ανταποκρίθηκαν πλήθος διακεκριμένων ανθρώπων του πνεύματος, του πολιτισμού και των γραμμάτων της χώρας μας, πλαισιώνοντας την πολιτιστική επιτροπή.

Παράλληλα, ένα πολύτιμο ανθρώπινο δυναμικό εργάσθηκε και εργάζεται καθημερινά στελεχώνοντας την συντονιστική επιτροπή.

Δίπλα μας βρίσκονται φορείς, δήμαρχοι και προσωπικότητες διεθνούς εμβέλειας. Βρίσκεσθε όλοι εσείς που πιστέψατε σ’ αυτό το εγχείρημα. Σε μια εποχή όπου η απαξία για οτιδήποτε το ελπιδοφόρο ατυχώς κυριαρχεί σε ένα κομμάτι του δημόσιου βίου, χαιρόμαστε ιδιαίτερα που καταφέραμε να συσπειρώσουμε τόσες πολλές δυνάμεις, προβάλλοντας ακριβώς το αντίθετο. Αξιοποιούμε την δυνατότητα και την μετατρέπουμε σε ευκαιρία. Αυτή η επιδίωξη, αποτελεί ισχυρό κίνητρο για όλους μας. Προσδοκούμε άλλωστε ότι ο θεσμός της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας, θα είναι αυτός που θα λειτουργήσει καταλυτικά για την πόλη και τον τόπο μας. Θα ενεργοποιήσει δυνάμεις εξωστρέφειας, θα δημιουργήσει προϋποθέσεις μεγάλων αλλαγών προς την καλυτέρευση και την αξιοποίηση των δυνατοτήτων της περιοχής. Επιπλέον, θ αποτελέσει την δική μας παρακαταθήκη στις επόμενες γενιές των Μεσολογγιτών. Το αξίζουν και το δικαιούνται. Παραλάβαμε τη μνήμη. Θα παραδώσουμε την ελπίδα που γεννήθηκε μέσα απ αυτή.

Συμπολίτες και συμπολίτισσες

Το όραμά μας για την διεκδίκηση του θεσμού της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας, στηρίχθηκε και στηρίζεται στον Εθελοντισμό και την προσωπική προσφορά του κάθε ενός από εμάς. Θα ήθελα λοιπόν να ευχαριστήσω όλους όσους μέχρι σήμερα προσέφεραν τις πολύτιμες υπηρεσίες τους σε κάθε τομέα. Θα ήθελα επίσης να απευθύνω κάλεσμα προς κάθε πολίτη που επιθυμεί να συνταχθεί στην κοινή προσπάθεια, σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι η δομή που υποστηρίζει την υποψηφιότητα της πόλης μας είναι ένας ζωντανός οργανισμός, ένας δέκτης ιδεών, προτάσεων, έκφρασης και καινοτομιών.

Αγαπητοί προσκεκλημένοι

Μας τιμάτε με την παρουσία σας και σας ευχαριστούμε γι αυτό. Πιστεύουμε άλλωστε πως η ενότητα αποτελεί το μονόδρομο για την αντιμετώπιση των κοινών για όλους προκλήσεων της εποχής μας.

Η επιδίωξή μας για την διεκδίκηση του θεσμού της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2021, αποτελεί την έκφραση των προσδοκιών, της ελπίδας και του οράματος που είχαμε εξ αρχής γι αυτόν το τόπο. Θα καταβάλλουμε λοιπόν κάθε προσπάθεια για το αποτέλεσμα, το οποίο πιστεύουμε ότι θα δικαιώσει όχι μόνο εμάς ως δημοτική αρχή, αλλά τους ίδιους τους πολίτες της Ιερής Πόλης του Μεσολογγίου».

mesologgi ppe 2 2015 05 mesologgi ppe 2 2015 06 mesologgi ppe 2 2015 07 mesologgi ppe 2 2015 01 mesologgi ppe 2 2015 01 mesologgi ppe 2 2015 01 mesologgi ppe 2 2015 01 mesologgi ppe 2 2015 01 mesologgi ppe 2 2015 02 mesologgi ppe 2 2015 10 mesologgi ppe 2 2015 11 mesologgi ppe 2 2015 12  

 


 

 

apon-d.b.m---2015 00Απονομή βεβαιώσεων παρακολούθησης από το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου.

Πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στο χώρο του Τρικούπειου Πολιτιστικού Κέντρου η απονομή των βεβαιώσεων των εκπαιδευομένων που παρακολούθησαν τα προγράμματα του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου.

Η απονομή έγινε από το δήμαρχο Ι.Π. Μεσολογγίου Νίκο Καραπάνο, ο οποίος κατά την ομιλία του σημείωσε πως   επιδίωξη του Κέντρου «…είναι η αύξηση συμμετοχής των μελών της κοινωνίας μας που είτε ανήκουν σε κοινωνικά ευάλωτες ομάδες, είτε η ανάγκη της επιβίωσής τους έθεσε στο περιθώριο την δυνατότητα επιμόρφωσης».

Ο Νίκος Καραπάνος, επεσήμανε επίσης ότι «Η επιμόρφωση αποτελεί αυτονόητο δικαίωμα κάθε πολίτη. Οι κοινωνικές δομές του δήμου είναι άρτιες, λειτουργούν με υποδειγματικό τρόπο και ανταποκρίνονται πλήρως στο ρόλο και το σκοπό τους. Διαθέτουν ειδικευμένο προσωπικό, κυρίως όμως υπάρχει η θέληση από όλους μας για την συνέχεια και εξέλιξή τους». Παράλληλα δε, ευχαρίστησε όλους όσους συμμετείχαν στην επιτυχή ολοκλήρωση των προγραμμάτων.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, έγινε επίσης προβολή του έργου και των στόχων του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης.

Σε ότι αφορά την συνέχεια των προγραμμάτων, ο Δήμαρχος Μεσολογγίου ανέφερε πως από το αρμόδιο υπουργείο έχει δοθεί η σχετική διαβεβαίωση προς τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ.

***για άλλη μια φορά το Ευηνοχώρι ήταν εκεί έδωσε βροντερό παρών και σε αυτή την εκδήλωση, με τους συμμετέχοντες στην επιτυχή ολοκλήρωση των προγραμμάτων.

Μπράβο σε όλους σας...

apon-d.b.m---2015 01 apon-d.b.m---2015 02


 

 

paidikos1---2015 00

Υποστήριξη - Ενημέρωση – Εκδηλώσεις για τους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Ι.Π Μεσολογγίου.

1. Γραφεία Υποστήριξης και Ενημέρωσης για τους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου.

Ο Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου και το Πνευματικό Κέντρο, στην προσπάθειά τους να υποστηρίξουν τις ωφελούμενες μητέρες που πληρούν τα κριτήρια προκειμένου να ενταχθούν στο πρόγραμμα της ΕΕΤΑΑ για τη δωρεάν φιλοξενία των παιδιών τους στους παιδικούς σταθμούς, έχουν δημιουργήσει Γραφεία Υποστήριξης και Ενημέρωσης.

   Στο πλαίσιο αυτό, καλούνται οι ενδιαφερόμενες μητέρες να προσέλθουν στους παιδικούς σταθμούς για να ενημερωθούν σχετικά με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και παράλληλα να γίνει ο απαραίτητος έλεγχος προκειμένου κατά την διαδικασία επιλογής να μην υπάρξουν διαδικαστικά προβλήματα.

   Ο Δήμος Μεσολογγίου έχει ήδη ξεκινήσει προσπάθεια αναβάθμισης των παιδικών σταθμών του, με κύρια πρόθεση και προσδοκία την δημιουργία πρότυπων χώρων προσχολικής αγωγής. Στην προσπάθεια αυτή, η συμβολή των ίδιων των δημοτών θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική, είτε με την υποβολή προτάσεων, είτε με υποστήριξη και αρωγή σε δράσεις που εξυπηρετούν τον ανωτέρω σκοπό.

   Με κύριο άξονα και προτεραιότητα την εξυπηρέτηση του δημότη, δεσμεύεται για μια σειρά δράσεων προς αυτή την κατεύθυνση που αφορούν αναβάθμιση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων με την ένταξη νέων δραστηριοτήτων όπως μουσικο-κινητική αγωγή, θεατρικό παιχνίδι κ.λ.π., την βελτίωση των κτιριακών εγκαταστάσεων και την ενίσχυση σε προσωπικό και υλικό εξοπλισμό.

2. Καλοκαιρινές εκδηλώσεις παιδικών σταθμών του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου

1.  10-6-2015 και ώρα 10.00 π.μ. Παιδικός Σταθμός Σταμνάς «Στρουμφοχωριό»

2. 16-6-2015 και ώρα 9.00 π.μ. Γ’ Παιδικός Σταθμός Μεσολογγίου «Με καράβι τα όνειρά μας»

3. 18-6-2015 και ώρα 9.00 π.μ. Παιδικός Σταθμός Αιτωλικού «Διατροφή και Υγεία για ένα καλό καλοκαίρι»

4. 18-6-2015 και ώρα 7.30 μ.μ. Παιδικός Σταθμός Κατοχής «Ελάτε να ταξιδέψουμε μαζί στο θαυμαστό θαλάσσιο κόσμο»

5. 18-6-2015 και ώρα 18-6-2015 Παιδικός Σταθμός Γουριάς «Καλοκαιρινή απόδραση»

6. 19-5-2015 και ώρα 10.00 π.μ. Α’ και Β’ Παιδικοί Σταθμοί Μεσολογγίου «Της αγάπης τα χρώματα» - «Καλοκαιρινή φρουτο-λαχανοθεραπεία»

7. 19-5-2015 και ώρα 19.45 μ.μ. Παιδικός Σταθμός Νεοχωρίου «Φρικαντέλα η μάγισσα που μισούσε το καλοκαίρι»

8. 22-6-2015 και ώρα 9.30 π.μ. Ευηνοχώρι «Καθαρή παραλία»

 


 

ICEΕνημερωτική συνάντηση στο πλαίσιο του έργου I.C.E. από το Δήμο Μεσολογγίου.

   Ο Δήμος Μεσολογγίου, στα πλαίσια του έργου “I.C.E. ”που υλοποιεί η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δυτικής Ελλάδος, διοργανώνει ενημερωτική Συνάντηση των Πολιτιστικών και Δημιουργικών Φορέων που δραστηριοποιούνται στα όρια του Δήμου Μεσολογγίου και Δήμου Ξηρομέρου, την Παρασκευή 17 Απριλίου 2015 και ώρα 19:00 στο χώρο του Τρικούπειου Πολιτιστικού Κέντρου.

Το πρόγραμμα I.C.E. (Innovation, Culture and Creativity for a new Economy-Καινοτομία, Πολιτισμός και Δημιουργικότητα για μία νέα Οικονομία), αφορά καταγραφή, μελέτη, αξιολόγηση και ανάδειξη των Πολιτιστικών, Δημιουργικών, Περιβαλλοντικών και λοιπών στρατηγικών πλεονεκτημάτων στην εδαφική περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδας.

Στους επιμέρους στόχους του προγράμματος ανήκουν:

1. Η έρευνα και καταγραφή των στοιχείων, χαρακτηριστικών υπηρεσιών και δραστηριοτήτων ιδιαίτερης πολιτιστικής, περιβαλλοντικής, δημιουργικής, θρησκευτικής και πολλών άλλων θεματικών πεδίων σημασίας σε Ελλάδα και Ιταλία, που τα καθιστούν μοναδικά καθώς και ικανά να συμβάλλουν στην ανάπτυξη των τοπικών οικονομιών και στην προσέλκυση τουριστών και κοινού.

2. Η ανάπτυξη στρατηγικής ανάλυσης και λήψη μέτρων και δράσεων παρέμβασης για την ενίσχυση και βελτίωση των υπηρεσιών, δραστηριοτήτων και αγαθών που προσφέρονται στις περιοχές μελέτης για τη δημιουργία νέων τουριστικών προϊόντων και προορισμών.

3. Η αναζήτηση και προώθηση καινοτόμων ιδεών ανάδειξης και αξιοποίησης αγαθών, δραστηριοτήτων, υποδομών και υπηρεσιών που παρέχονται για την βελτίωση της ελκυστικότητας του τουριστικού προϊόντος και των περιοχών παρέμβασης.

4. Η προώθηση των συνεργιών μεταξύ των φορέων του ιδιωτικού τομέα, αλλά και μεταξύ του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, για την εξεύρεση βιώσιμων τρόπων και μηχανισμών στήριξης και χρηματοδότησης των πολιτιστικών και δημιουργικών βιομηχανιών, με στόχο την τουριστική και εν γένει ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής της Δυτικής Ελλάδας.

 

 

   

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Με μια ξεχωριστή βραδιά, αφιερωμένη στα μικρά παιδιά του χωριού μας, έκλεισε τις εκδηλώσεις του για το «Πολιτ...
Μια απο τις σημαντικότερες γιορτές της Χριστιανοσύνης είναι αυτή της Παναγίας της Μεγαλόχαρης που γιορτάστη...
Μια εξαιρετική χορευτική βραδιά από χορευτικά τμήματα της Ελλάδος διοργάνωσε ο σύλλογος Ερατεινής Φωκίδος &n...
   

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η σχολική χρονιά που μόλις τελείωσε ήταν δημιουργική για το γυμνάσιο Ευηνοχωρίου με επισκέψεις σε αρχαιολογ...
Τον τρόπο δημοπράτησης ενός πολύ σημαντι&k...
Με αφορμή την επίκαιρη επερώτηση που κα&ta...
   

ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ VIDEO

Το Χοροστάσι Ευηνοχωρίου στην Ερατεινή Φωκίδος.  ...
VIDEO απο τα αριστεία μαθητών και χοροί στο &E...
VIDEO Ιπποδρομίες στο Εξωκλήσι του Αγίο&ups...
   

Τελευταίες Ειδήσεις - Νέα

   
© evinochori-kalidona.gr