Ανακοίνωση εκ μέρους των συνδιοργανωτών

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική εκδήλωση με θέμα "Ναρκωτικά & εφηβεία. Μύθοι και πραγματικότητα" στο Ευηνοχώρι την Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2010.

Οι νέοι, εμείς και η κοινωνία του σήμερα

 

Της  Έλλης Φρεγγίδου:

neoiΟ Έλληνας του σήμερα... Μεγάλωσε γεμάτος εθνική υπερηφάνεια. Έμαθε από νήπιο να στέκεται ακίνητος και συγκινημένος, καθώς παίζει ο Εθνικός Ύμνος, να μιλά για τη σπουδαιότητα των αρχαίων Ελλήνων, να προσομοιάζει την «κουτοπονηριά» του με την στρατηγική ευφυΐα του Οδυσσέα.

Δεν είναι πια της «διπλανής πόρτας»…

Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ!

Η χρήση ναρκωτικών ουσιών έχει καταστεί μια θλιβερή πραγματικότητα, οπού χιλιάδες νέοι καθημερινά παγιδεύονται στον εφιάλτη των ναρκωτικών.

Χλωρίδα - Πανίδα

Η περιοχή του Ευηνοχωρίου φιλοξενεί  μια τεράστια ποικιλία μορφών ζωής χλωρίδας και πανίδας.

Ο εύφορος  κάμπος του είναι σημαντικό αγροτικό οικοσύστημα, με παρά πολλές γεωργικές καλλιέργειες και  είναι κυκλωμένος από τις εκβολές του Εύηνου, τα νερά της θάλασσας,  την λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου και σε κοντινή απόσταση υπάρχει το Όρος Βαράσοβα.

Οικολογία

Η περιοχή του Ευηνοχωρίου περικλείεται από  τις εκβολές του Εύηνου, τα νερά του  Πατραϊκού κόλπου , την λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου και σε κοντινή απόσταση από το Όρος Αράκυνθο και Βαράσοβα.

Όλο αυτό το σύμπλεγμα αποτελεί, έναν από τους πλουσιότερους υγρότοπους της Ευρώπης, τόσο σε αριθμό ειδών, όσο και σε πληθυσμό, αλλά και μοναδικούς φυσικούς οικοτόπους με σπάνια  άγρια πανίδα και χλωρίδα οπού προστατεύονται τόσο   από τη Σύμβαση Ραμσάρ, όσο και από το δίκτυο το Natura 2000.

Ροή Ειδήσεων

Ευηνοχώρι στης παράδοσης τα μονοπάτια

Καθημερινά Νέα

Μούρκος apartments Κρυονέρι

Ταβέρνα ΜΙΜΟΖΑ Κρυονέρι

Στο Χωριό μου

Η ιστοσελίδα αυτή δημιουργήθηκε με αγάπη και σκοπός της είναι η προβολή του χωριού μας και στο internet. Με αυτό τον τρόπο πιστεύουμε ότι συμβάλουμε στη προσπάθεια της διάδοσης και προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς και ταυτότητας του χωριού.Ένας χώρος προβολής και ενημέρωσης, αλλά και ένα σημείο συνάντησης για όσους αγαπάνε αυτόν τον τόπο.

Δημοφιλείς Αναρτήσεις

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Please, enter your name
Please, enter your e-mail address Mail address is not not valid
Please, enter your message