kalidonaΤο αρχαίο βασίλειο των Αιτωλών ΚΑΛΥΔΩΝΑ με τους αρχαίους ναούς, της Λαφριαίας  Αρτέμιδας , του Απόλλωνα , του  Διόνυσου και ο τάφος του Λεόντου Καλυδώνιου.

 

 

 

 

agiosxaralamposΟ Ναός του Άγιου Χαράλαμπους και ξωκλήσια της βυζαντινής περιόδου .

 
 
 
 
 
 
 
 
srayrosahgianni

Ο λόφος του Αη - Γιάννη με την εκπληκτική θέα στον κάμπο του Ευηνοχωρίου , την λιμνοθάλασσα του Μεσολογγίου , και τον Πατραικό κόλπο .

 

 

 

 koyliajpgΗ Κούλια, παλιό αρχοντικό, Κτίσθηκε το 1856, έχει 36 πολεμίστρες και η κατασκευή του είναι συμπαγής. Άριστα διατηρημένο μνημείο από το Υπουργείο Πολιτισμού από το 1981, ωστόσο δεν του παρέχει κανενός είδους προστασία και οι επισκευές του γίνονται εξ' ιδίων πόρων.  

 

 

 

sta8mosΣτην  πλατεία  του  Άνω  συνοικισμού  (Οδυσσέας Ελύτης) ευρίσκεται  το  κτίριο  του παλιού  σταθμού των  τρένων  το  οποίο αναπαλαιώθηκε  απ' τον Δήμο Μεσολογγίου ,όπου παραχωρήθηκε και στεγάζεται  ο Πολιτιστικός  σύλλογος  « ΑΡΧΑΙΑ  ΚΑΛΥΔΩΝΑ».

 

 

 

 neaplateia011Επίσης η Νέα Πλατεία  στον κάτω συνοικισμό (Κώστα Νιαβή)  είναι πλέον έτοιμη, και πράγματι είναι ένα κόσμημα.

 

 

 

 

ghpedo1Το  ανακατασκευασμένο γήπεδο του ενός  εκ  των  δύο  γηπέδων  του  χωριού  μας  με  χορτοτάπητα  και  αποδυτήρια, μετά απο την ένωση των δύο ομάδων του χωριού μας.

 

 

 

 

polyboleioΤο παλιό πολυβολείο που βρίσκεται στην  ανατολική  όχθη  του  Εύηνου  ποταμού  και  στο τέλος  της  γέφυρας  της  σιδηροδρομικής  γραμμής , ξεχασμένο για κάποιες άλλες εποχές.

 

 

 

 

AgNikolaosbarasobaΣε κοντινή απόσταση, το όρος Βαράσοβα , το «Αγιον Ορος της Αιτωλίας» όπως ονομαζόταν στα βυζαντινά χρόνια. Τόπος ιερός, ιστορικός, εντυπωσιακός με το σπήλαιο του Αγίου Νικολάου ένα μοναδικό μνημείο στον ελλαδικό χώρο. Ένα πλήρες μοναστήρι μέσα σε σπήλαιο, με διώροφα κελιά, τριώροφο πύργο, μικρότερο σπήλαιο «εγκλείστρας» με την εστία και το φωτάναμα, ναΐσκο στο κέντρο, κοιμητήριο στο οποίο εντοπίστηκαν εκατοντάδες σκελετοί.

 

OrivasiaΕπίσης στο όρος Βαράσοβα πραγματοποιούνται αναρριχήσεις  , προσελκύοντας πλήθος αθλητών από την  Ελλάδα και την Ευρώπη .

 

 

 

 

 

   

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Με εσπερινό την παραμονή και Θεία Λειτουργία ανήμερα από τον ιερέα του χωριού μας π. Δημήτριο παρουσία πιστών...
28η Οκτωβρίου 1940. Χιλιάδες έδωσαν τη ζωή τους για την πατρίδα. Η αξία της θυσίας ανεκτίμητη. Η Ελλάδα τιμάει σήμ...
   

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εκτεταμένες είναι οι καταστροφές που προκάλεσαν τα ακραία καιρικά φαινόμενα πλήττοντας τις περιοχές Αιτωλι...
Σε λίγες ημέρες θα απολαμβάνουμε τις νέες δημιουργίες μαγειρικής μέσα από το βιβλίο του δικού μας Μποχωρίτη ...
Μια όμορφη φθινοπωρινή απόδραση έζησαν τα μέλη και οι φίλοι του Πολιτιστικού συλλόγου Ευηνοχωρίου Η Αρχαία Κ...
   

ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ VIDEO

Το Χοροστάσι Ευηνοχωρίου στην Ερατεινή Φωκίδος.  ...
VIDEO απο τα αριστεία μαθητών και χοροί στο &E...
VIDEO Ιπποδρομίες στο Εξωκλήσι του Αγίο&ups...
   
© evinochori-kalidona.gr